Vestager: Klimavenlige får 30.000 kroner
Margrethe Vestager vil give danskerne penge i lommen, hvis de bliver bedre til at spare på energien i boligen. Foto: Jens Dresling
De radikale vil betale danskerne for at energi-renovere deres bolig. Et fradrag på 30.000 er på vej, hvis du bliver mere miljøvenlig.

Det Radikale Venstre vil have gang i energirenoveringen og derigennem tjene penge til samfundet.

Derfor vil de tilbyde et fradrag på 30.000 kroner til danskere, der renoverer deres hus til at være mere energivenligt.

Fradraget er en del af de radikales ambition om, at sætte gang i væksten ved at minimere det overordnede energiforbrug. Samtidigt er det et modspil til statsministerens nye politik om, at danskerne skal få gang i samfundsøkonomien ved at bruge flere penge.

"Man kan ikke bare sige til folk: Gå ud og køb en bil. Med fradraget kan man investere i sin bolig, ved at gøre den mere energibesparende," sagde partileder Margrethe Vestager ved et pressemøde under det radikale sommergruppemøde i Fredensborg.

Der skal også penge til energirenovering af den almene boligsektor og til de offentlige bygninger.

De radikale regner med, at det kan skabe 7.000 nye job allerede i resten af 2011 og i 2012. Energirenoveringen vil koste fire milliarder kroner, vurderer partiets finansordfører Morten Østergaard.

"Det betaler sig selv hjem inden 2020," understregede han ved pressemødet.

Udover energirenoveringsplanen håber de radikale at sikre vælgerstemmer på ambitionen om at gennemføre tilbagetrækningsreformen - sammen med en ny regering og Helle Thorning Scmidt (S) som statsminister.

"Vi er så klar til valg," som Margrethe Vestager indledte pressemødet med at sige.