Venstre til syge i sengepraktik: I må jo klage
Borgere, der er så syge, at de er nødt til at ligge i sengen eller er visiteret til hjemmehjælp, bliver alligevel sendt i arbejdsprøvning, viser flere sager. Torben Hansen / Scanpix arkiv
Syge danskere, som bliver presset i arbejdsprøvning, må bare klage, siger Venstre.

Alvorligt syge danskere, som får nej til førtidspension og i stedet bliver trukket igennem ressourceforløb i årevis eller sendes i arbejdsprøvning med deres seng.

Den slags sager har fyldt medierne de sidste par dage - for eksempel sagen om gigtramte Charlotte Poffler.

Og selvom det på ingen måde var formålet med førtidspensionsreformen, vil den nye Venstre-regering ikke ændre loven. Det skriver TV2 Fyn.

Kommunerne skal lige finde ud af det

Kommunerne skal lige have tid til at finde ud af, hvordan loven fungerer, siger Louise Schack Elholm, der er fungerende politisk ordfører for Venstre.

- Det er selvfølgelig en udfordring for de borgere, der bliver fanget indtil kommunerne præcist ved, hvordan de skal forholde sig. Men så må man jo klage, hvis man føler, at man bliver for dårligt behandlet. Det er det, vi har Ankestyrelsen til, siger Louise Schack Elholm til TV2 Fyn.

Den opfordring falder dog ikke i god jord hos alle.

"Det hjælper jo ingenting at klage!"

På TV2 Fyns hjemmeside pointerer flere syge læsere, der er klemt i systemet, at det kræver ressourcer og kræfter at klage - og at det ofte ikke nytter.

- Undskyld mig! Men skal syge borgere BARE klage? Du er vist ikke helt klar over hvordan systemet i DK fungerer, siden du kan tillade dig at komme med sådan en udmelding...
For det første, så tager en klage i ankestyrelsen ALT for lang tid - gerne mellem halve og hele år...! Er det i orden?? skriver Lasse O. Olsen for eksempel.

- Jeg bider mærke i at man bare skal klage?? Det ER der gjort TONSVIS AF GANGE!! Men det hjælper jo ingenting - når alle instanser sparker bolden videre!! skriver Pia Hamborg.

"Skal vi fortælle kommunen, hvordan de skal gøre deres job?"

- Hvis man som politiker bare vil fralægge sig ansvaret og i stedet forventer, at vi, der i forvejen har svært nok ved at få tingene til at hænge sammen, skal fortælle kommune og jobcenter, hvordan de skal gøre deres arbejde, så skulle man måske overveje, om man har det rigtige "job", skriver Benny Lorentsen Rasmussen.

- Hvem skal så hjælpe de syge, som har problemer med koncentration og hukommelse, overblik og måske aldrig har været i dette nedgørende system før, med at klage? For hvis man ikke før har haft problemer med sin psyke, så skal Jobcentrene nok sørge for at gi' én det med oven i hatten, på vej ned i det sorte hul, skriver Annette Pedersen.

via Listen To News