VORES VALG

Venstre peger på Jelved som formand

Rød blok har Mogens Lykketoft (S) som favorit til posten som ny formand for Folketinget. Men Venstre vil hellere have Marianne Jelved (R).
I en erkendelse af, at Bertel Haarder formentlig ikke bliver Folketingets nye formand, peger Venstre på Marianne Jelved.
I en erkendelse af, at Bertel Haarder formentlig ikke bliver Folketingets nye formand, peger Venstre på Marianne Jelved. Foto: Niels Hougaard / POLFOTO

Hele blå blok står samlet. De vil hellere have Marianne Jelved (R) som ny formand for Folketinget end Mogens Lykketoft (S), der er rød bloks foretrukne kandidat. Det skriver Jyllands-Posten.

Men Mogens Lykketoft har et temperament, som ikke kan forenes med den prestigefyldte post, mener Kristian Jensen (V).

"Vi har oplevet i valgkampen, at Mogens Lykketofts temperament løb af med ham i forhold til en navngiven journalist, som han kom med ret grove beskyldninger imod, og det er klart, at det er Mariannes (Jelved, red.) fordel. Hun har en tillid hos alle Folketingets partier, som jeg tror, ville være gavnligt i forhold til at være formand for Folketinget," siger han til Newspaq.

Valget af en ny formand for Folketinget, ses hos Venstre som den første prøve på, om rød blok vil samarbejde bredt.

"Vi peger på Marianne Jelved som ny formand for Folketinget, også fordi vi gerne vil række hånden ud til et bredt samarbejde ved, at vi fra vores side peger på en fra den kommende regerings blok," siger Kristians Jensen.

Han understreger, at det handler om, hvilke kvaliteter Marianne Jelved har, og ikke hvilke Mogens Lykketoft har.

Over for Jyllands-Posten afviser Marianne Jelved at overtage posten som formand for Folketinget.

"Jeg har andre ambitioner, men dem holder jeg for mig selv," siger hun.

Almindeligvis undgår man at have kampvalg om formandsposten i Folketinget, fordi formanden ses som en tillidsmand for alle folketingsmedlemmer.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.