Valgløfte om maksimalt to lærere udfordres

I kampen om indflydelse på den kommende skolepolitik kræver De Radikale nu, at de nationale skoletests bliver frivillige.
Uddannelsesordfører for Socialdemokraterne Christine Antorini holder fast i valgløfterne til folkeskolen, selvom De Radikale stiller et andet kontant krav.
Uddannelsesordfører for Socialdemokraterne Christine Antorini holder fast i valgløfterne til folkeskolen, selvom De Radikale stiller et andet kontant krav. Foto: Folketinget

Under valgkampen lovede Socialdemokraterne, at der fremover skal være to lærere per folkeskoleklasse, så undervisningen styrkes. Nu stiller De Radikale en barriere på vejen, skriver Politiken.

De Radikale truer med at stikke en kæp i hjulet på Socialdemokraterne og SF's valgløfte, da de til gengæld for at støtte forslaget kræver, at der drosles ned på de nationale skoletests.

"Skal vi være med, må vi have noget til gengæld, og det er, at de nationale test bliver frivillige, så skolerne selv kan bestemme, om de vil bruge dem og hvornår. Det er vores bud på en aftale," siger partiets uddannelsesordfører, Marianne jelved.

Den handel er Socialdemokraterne ikke umiddelbart med på - de mener i stedet, de nationale tests skal bevares og evalueres i 2013.

Uddannelsesordfører Christine Antorini siger, at hun dog er sikker på, de nok skal få forhandlet sig til en løsning med de radikale.

Kilde: Politiken

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.