Valgløfte om maksimalt to lærere udfordres
Uddannelsesordfører for Socialdemokraterne Christine Antorini holder fast i valgløfterne til folkeskolen, selvom De Radikale stiller et andet kontant krav. Foto: Folketinget
I kampen om indflydelse på den kommende skolepolitik kræver De Radikale nu, at de nationale skoletests bliver frivillige.

Under valgkampen lovede Socialdemokraterne, at der fremover skal være to lærere per folkeskoleklasse, så undervisningen styrkes. Nu stiller De Radikale en barriere på vejen, skriver Politiken.

De Radikale truer med at stikke en kæp i hjulet på Socialdemokraterne og SF's valgløfte, da de til gengæld for at støtte forslaget kræver, at der drosles ned på de nationale skoletests.

"Skal vi være med, må vi have noget til gengæld, og det er, at de nationale test bliver frivillige, så skolerne selv kan bestemme, om de vil bruge dem og hvornår. Det er vores bud på en aftale," siger partiets uddannelsesordfører, Marianne jelved.

Den handel er Socialdemokraterne ikke umiddelbart med på - de mener i stedet, de nationale tests skal bevares og evalueres i 2013.

Uddannelsesordfører Christine Antorini siger, at hun dog er sikker på, de nok skal få forhandlet sig til en løsning med de radikale.

Kilde: Politiken