Valg kan gøre ferie til lufthavns-helvede
Spændinger efter valget i Thailand kan blokkere vigtig turistlufthavn i Bangkok. Foto: Scanpix/AFP/Nicolas Asfouri
Thailandsk valg i weekenden øger spændingerne, og taberne sætter sig måske på Bangkoks turistlufthavn. Det er set før, siger ekspert.

En sejr til rødskjorterne i Thailand kan putte grus i danskernes feriemaskine.

Intern splid i Thailand har det nemlig med at gå ud over den travle Suvarnabhumi lufthavn i Bangkok, så spændinger i landet, kan tage danskere som gidsler lufthavnen.

Det hele afhænger af, hvordan taberne af valget, de såkaldte kongetro gulskjorter, tager nederlaget. Det vurderer lektor ved Aalborg Universitet Johannes Dragsbæk Schmidt.

"Det vi så i 2007, hvor gulskjorternes mobilisering var på sit højeste, da besatte de jo den store lufthavn i Bangkok og stoppede al flytrafik, og det vil selvfølgelig få en indvirkning på danske turisters rejse," siger han til Newspaq.

Sidste år kostede kampe mellem tilhængere og modstandere af den afsatte premierminister Taksin godt 100 mennesker livet. Hovedsageligt blandt rødskjorterne. Kampe som meget vel kan opstå igen, og forhindre danskerne i at nå ud til Thailands mange badestrande.

"Jeg tror bestemt, at der kommer nye spændinger, og måske midlertidig indvirkning på turismen, det kan man ikke udelukke. Det kommer meget an på, hvordan gulskjorterne, som tabte valget, reagerer," fortæller Johannes Dragsbæk Schmidt.

Yingluck Shinawatra vandt parlamentsvalget i Thailand. Dermed indtager en kvinde for første gang i landets historie posten som premierminister. Yingluck er lillesøster til Thaksin Shinawatra, der blev afsat ved et militærkup i 2006, og som er rødskjorternes leder.