Valg i Egypten forsøgt saboteret
Egypterne går i dag til valg i skyggen af både uroligheder i hovedstaden og en saboteret gasledning. Foto: Polfoto, (AP Photo/Mohammed Abu Zaid) / POLFOTO
Få timer før det egyptiske valg starter, er en gasledning fra Egypten til Israel og Jordan blevet sprængt i luften.

Tidligt i morges har en gruppe sabotører igen forsøgt at fjerne fokus fra landets første frie valg, der sættes i gang i dag.

Denne gang er det en gasledning, der forsyner Israel og Jordan med gas, der er blevet sprængt i luften. Det rapporterer flere lokale medier.

Eksplosionen ramte en gasledning vest for byen El-Arish. Øjenvidner fortæller til Jerusalem Post, at der var to sprængninger med omkring 100 meters mellemrum.

Det er niende gang siden februar, at gasledningen bliver ødelagt. Flere egyptere har luftet deres utilfredshed med den gasaftale, som den tidligere præsident Mubarak har lavet med Jordan og Israel, da de ikke mener, at landene betaler nok for gassen.

I sidste måned blev en gruppe terrorister, der menes at stå bag sprængningerne, tilbageholdt. Men noget kunne altså tyde på, at ikke alle sabotørerne er blevet fanget.

Den første runde af parlamentsvalget sættes i gang i dag, og der har weekenden igennem været flere voldelige sammenstød imellem sabotører og militæret i landets hovedstad, Kairo.