Valby-drab: Sigtet løsladt efter forhør
Det var en Mercedes Sprinter-varevogn som denne, der bakkede over en 30-årig mand og dræbte ham. Foto: Sven Storbeck
Den 31-årige sigtede i drabssagen fra Valby, hvor en 30-årig mistede livet under fodboldfest, er blevet løsladt efter grundlovsforhør.

Den 31-årige mand, der står sigtet for med sin bil at have dræbt en 30-årig fodboldkammerat i søndags, slipper indtil videre for fængsel.

Det er udgangen på det grundlovsforhør, den sigtede netop har været igennem. Politiet havde ellers begæret den 31-årige varetægtsfængslet.

"Han er stadig sigtet for uagtsomt manddrab, men dommeren har vurderet, at der ikke er fængslingsgrundlag, og derfor er han blevet løsladt," siger efterforskningsleder ved Københavns Politi Hans Erik Raben til Newspaq.

Den 31-årige er stadig sigtet, men nægter sig skyldig.

Politiet troede først, at den 30-årige var død af et hjerteanfald eller lignende, da der ikke var nogen tegn på vold på liget. Men da undersøgelsen viste, at han var død af massive indre skader, gik efterforskningen i gang. Her fandt man, at der var sammenhæng mellem skaderne og en Mercedes Sprinter, der havde været på området.

"Efterforskningen gik på, hvem der sidst har kørt i og haft rådighed over det køretøj. Og det leder så frem til den anholdte 31-årige," forklarer Hans Erik Raben.

Den sigtede erkender at have kørt i bilen, men nægter at have ramt sin 30-årige kammerat.

Selvom politiet har mistanke om, at der er "skærpende omstændigheder" som spirituspåvirkning ved dødsfaldet, er det svært at bevise, fordi den sigtede først blev anholdt tirsdag - to dage efter gerningen.

Efterforskningen skal nu gå videre, og medmindre politiet finder beviser for, at der er skærpende omstændigheder, står den 31-årige til en straf på omkring fire måneder, hvis han kendes skyldig.