Værsgo, du får Europas varmeste ministerstol
Denne mand får fremover den utaknemmelige opgave at skulle få styr på en sejlende græsk økonomi. Foto: Polfoto/AP/DIMITRI MESSINIS / POLFOTO
Den græske premierminister har fyret sin finansminister og ansat ny mand på posten.

Den græske premierminister, George Papandreou, har i dag fyret sin finansminister, George Papaconstantinou, og forsøger sig nu med en ny mand på den udskældte post.

Fremover bliver det den tidligere forsvarsminister, Evangelos Venizelos, som mildt sagt får noget af en finansiel rodebutik at tage sig af, når han fremover sætter sig i den varme ministerstol.

Den finansielle situation er meget dårlig i Grækenland, som lider under et kæmpe budgetunderskud på de offentlige finanser og en truende konkurs i sigte.

"EU kræver, at Grækenland skærer ned på deres udgifter og sætter deres indtægter i vejret, hvilket er svært," forklarer Finn Østrup, der er professor på Center for kreditret og kapitalmarkedsret på CBS, og understreger:

"Samtidig er det kendt, at mange offentlige ansatte har fået deres job gennem korruption ved, at de har gjort nogle tjenester for et politisk parti, ligesom det også er en kendt sag, at grækere i stort omfang ikke betaler noget i skat."

Udnævnelsen af den nye finansminister sker i forbindelse med en stor regeringsrokade, efter en uge med social og politisk uro i landet.