V til COP15 demonstranter: Det er ynkeligt

De demonstranter, der har klaget over politiet efter klimatopmødet, er 'ynkelige', mener Venstre.
"De har en sag, de gerne vil ytre sig om, men så skal de lade være med at være så pivede, når de ikke kan tåle bare en lille smule modgang," siger Venstres Karsten Nonbo.
"De har en sag, de gerne vil ytre sig om, men så skal de lade være med at være så pivede, når de ikke kan tåle bare en lille smule modgang," siger Venstres Karsten Nonbo. Foto: Jacob Ehrbahn/Arkiv / POLFOTO

"Sølle stakler".

Sådan betegner Venstre-politikeren Karsten Nonbo de demonstranter, der har klaget over politiets fremfærd under klimatopmødet COP15.

Østre Landsret gav i går demonstranterne medhold i deres klager over politiet. Landsretten slog fast, at anholdelserne af uskyldige demonstranter var i strid med menneskerettighederne.

Det forarger Karsten Nonbo, medlem af Retsudvalget for Venstre.

"Det er så ynkeligt. Hvad skulle vi så ikke sige i de lande, hvor man virkelig har problemer med tortur og menneskerettigheder? Her kommer vi rendende, bare fordi man har siddet med sin numse på kold asfalt," siger han til Newspaq.

"Det er så typisk dansk. Hele den her ynkeindustri: Hvor er det synd for os, fordi vi har måttet lide i tre-fire timer. Det er er helt ude af proportioner," mener Karsten Nonbo.

Han medgiver, at demonstranterne er i deres gode ret til at demonstrere.

"De har en sag, de gerne vil ytre sig om, men så skal de lade være med at være så pivede, når de ikke kan tåle bare en lille smule modgang," siger han.

Næsten 2.000 mennesker blev anholdt under klimatopmødet i 2009.

905 af dem blev anholdt under en stor demonstration 12. december 2009. Demonstranterne blev fastholdt med håndjern og placeret i et såkaldt 'futtog' på jorden i frostvejr.

De anholdte er hver blevet tilkendt 9.000 kroner i godtgørelse.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.