V-formand undrer sig over Løkkes regionsskrot

Venstres regionsrådsformand Carl Holst undrer sig over, at Lars Løkke vil nedlægge regionerne, uden at have et alternativ klar.
Hvis ikke regionerne skal stå for sygehusvæsnet, hvem skal så? spørger flere politikere.
Hvis ikke regionerne skal stå for sygehusvæsnet, hvem skal så? spørger flere politikere. Foto: Colourbox

Venstres regionsrådsformand i Region Syd, Carl Holst, undrer sig over, at Lars Løkke Rasmussen lægger op til at afskaffe regionerne. For før man går så langt, bliver man nødt til at have en ny plan for sundhedsområdet, mener han.

"Jeg synes, det er vigtigt, at vi fastholder et sundhedsvæsen, der er tæt på borgerne, der er styret af folkevalgte. Det er sådan nogle ting, der skal diskuteres og afklares, så vi får afklaret, hvad alternativet er, hvis der da er et alternativ," siger Carl Holst.

Ifølge Berlingske, så vil statsministeren fredag benytte Venstres årlige sommergruppemøde til at slå de første søm i regionernes kiste. Ifølge avisen, så vil forslaget gå ud på, at regionerne skal være nedlagt inden næste regionsrådsvalg i 2013.

SF's Jonas Dahl undrer sig også over, den rækkefølge statsministeren gør tingene i.

"Jeg synes det er ærgerligt, at Lars Løkke giver konklusionen på forhånd, at man vil lukke regionerne, i stedet for rent faktisk at forholde sig til, hvem der kan løfte opgaven bedst," siger Jonas Dahl.

Det er blot fem år siden, at Lars Løkke selv var hovedarkitekten bag kommunalreformen, og regionernes formand, socialdemokraten Bent Hansen, kalder Løkkes forslag for "panik før lukketid."

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.