V: Der skal findes penge til ny motorvej
Foto: Colourbox
Penge til en ny motorvej mellem Holstebro og Herning skal findes, mener Venstre, der nu vil presse regeringen.

Det er helt uholdbart, at der ikke er penge til en ny motorvej til det kommende sygehus i Gødstrup.

Det mener Venstres gruppeformand Kristian Jensen.

- Vi vil lægger pres på regeringen for at få startet forhandlingerne om en motorvej allerede nu her i efteråret, fordi hvis der ikke bliver aftalt en motorvej, vil sygehuset stå klar, uden vi har gode vejforbindelser. Det er uholdbart, siger han.

Motorvejen, som vil koste omkring tre milliarder kroner, skal sikre kort køretid fra Jyllands nordvestlige hjørne til det kommende supersygehus ved Herning, der fra 2017 skal tage sig af de akutte patienter, som i dag behandles i Holstebro.

- Vi havde finansieringen på plads, og vi vidste, at det var nu her i efteråret, at der skulle komme et konkret forsalg. Derfor er jeg skuffet over regeringen har droppet motorvejen, siger Kristian Jensen.

Hvis motorvejen skal blive klar til den tid, skal projektet ifølge Vejdirektoratet sættes i gang senest i begyndelsen af 2013.

Det kræver en politisk beslutning og finansiering i dette efterår. Men pengene er ikke med i finanslovsforslaget, og det udløser vrede i lokalområde, skriver Jyllands-Posten.

Men selvom viljen er der hos finansminister Bjarne Corydon (S) og regeringen, så bliver der ikke givet nogen garanti for, at motorvejen er klar om fem år som først meldt ud.

I en mail til Jyllands-Posten skriver finansministeren, at regeringen stadig har et "klart ønske" om at bygge motorvejen. Men han tilføjer, at "det er ligeså klart, at motorvejen koster mange penge".

- Det er velkendt, at denne regering ikke bruger penge, som den ikke har, og jeg vil derfor drøfte med Folketingets partier, hvordan vi kan skaffe finansiering til motorvejen mellem Herning og Holstebro, skriver Corydon til avisen.

Uanset om motorvejen er klar i 2017 eller ej, vil Holstebro Sygehus blive lukket, siger formanden for Region Midt, Bent Hansen (S) til avisen.