V: Birthe medvirker til grotesk grænsedebat

Grænseaftale-debatten er grotesk, mener V's politiske ordfører og efterlyser lidt solidaritet fra Rønn Hornbech. Men "Birthe er jo Birthe."
Ellen Trane Nørby (V) er ved at være træt af grænsedebatten. Den har antaget groteske proportioner, siger hun.
Ellen Trane Nørby (V) er ved at være træt af grænsedebatten. Den har antaget groteske proportioner, siger hun. Foto: ellenifolketinget.dk

Igen skaber Birthe Rønn Hornbech (V) furore i medierne og i eget bagland. Med kravet om en dokumentation af, at regeringens grænseaftale er lovlig, skyder Rønn med skarpt mod sit eget parti.

Kravet betyder nemlig, at hun undergraver en notits fra forrige fredag, hvori justistsministeren forsikrede, at aftalen var lovlig og i overensstemmelse med den internationale Schengen-grænseaftale.

"Det er som om, når Birthe Rønn Hornbech siger ting, så bliver det en nyhed igen, selvom det er afklaret," siger politisk ordfører Ellen Trane Nørby (V) med henvisning til, at debatten kørte allerede i pinsen og til justitsministerens notits.

Hun understreger, at der intet ulovligt er i aftalen, men henviser til justitsministeriet for en forklaring på, hvorfor der ikke fra start af har foreligget en juridisk analyse som baggrund for grænseaftalen.

"Jeg tror bare, man må forholde sig til, at den (Shcengen-aftalen, red.) er præmissen for aftalen," siger Ellen Trane Nørby til Newspaq.

Det er da heller ikke sandsynligt, at Birthe Rønn Hornbech får sin juridiske undersøgelse, mener eksperter. Til gengæld er der mulighed for, at hun så vil stemme nej til grænseaftalen.

I Venstre er man godt og grundigt træt af, at grænseaftalen den sidste tid har handlet om meget andet end grænser. Og Ellen Trane Nørby håber, at også Rønn Hornbech vil begynde at bidrage til en mere rolig debat.

"Birthe er jo Birthe. Jeg synes jo, man skal bruge sine kræfter på at skyde på dem, der gerne vil vælte den borgerlige, liberale regering. Og så synes jeg, at skal hjælpe med at bidrage til, at den her debat - som har antaget fuldstændig groteske vrangforestillinger - kommer tilbage på sporet," slutter Ellen Trane Nørby.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.