V afviser kompromis om boligejere
Regeringen og oppositionen slår i kø for at hjælpe boligmarkedet i gang. Foto: colourbox
Venstre er dybt forundrede over Socialdemokraternes udspil på boligområdet.

Socialdemokraterne og Venstre er på banen med hver deres hjælpende hånd til fastfrosset boligmarked.

Mange af forslagene er de samme. Alligevel tyder intet på et nationalt kompromis, sådan som Socialdemokraterne foreslår.

Det siger Venstres næstformand Kristian Jensen, der kalder det socialdemokratiske boligudspil "ufinansieret".

"Hvis man skal komme med en gave, så skal man også sørge for, at der ikke følger et ubetalt girokort med," siger Kristian Jensen til Newspaq.

Desuden finder han Socialdemokraterne utroværdige.

"Både lørdag i Jyllands-Posten og i dag i Berlingske Tidende afviser Helle Thorning-Schmidt at give boligejeren. men i aftes i fjernsynet var hun pludselig enig med regeringen i, at vi skal kigge på at fastfryse tinglysningsafgiften og udskyde grundskylden, så jeg er i vildrede," siger Kristian Jensen.

"Hvis man på så få timer kan skifte så markant holdning, så er det ikke godt at vide, hvad man så også kan skifte mening om. Men så vil jeg glæde mig over, hvis Socialdemokraterne er blevet enig med Venstre i, at boligejerne skal have en hjælpende hånd," siger han.

Venstres forslag går ud på, at boligkøbere i halvandet år frem slipper for tinglysningsafgift og får udskudt grundskyld og ejendomsværdiskat.

"Det gør det nemmere at komme i gang med at købe ny bolig, flere kan få solgt og det kan få gang i dansk økonomi," siger Kristian Jensen.