EDC: Boligpakke vil øge salget
Boligejere, der køber hus til tre millioner kroner, kan spare 65.000 på tinglysningsafgift - ifølge et forslag fra regeringen. Foto: Colourbox
En boligpakke vil øge antallet af handler, lyder det fra mæglerbranchen.

Regeringens nye forslag om at hjælpe nye boligkøbere modtages med glæde i mægler-branchen.

"Det er et meget velkomment initiativ," siger EDC's formand Poul Erik Bech.

Antallet af handlen med boliger har i 2011 ligget 35-40 procent under det normale, og det er en uholdbar situation for boligejerne, mener han.

"Vi glæder os særligt over, at forslaget giver en kontant besparelse på omkostninger, der skal afholdes i forbindelse med købet af en ny bolig. For en bolig til 3 mio. spares der 65.000 kr. på tinglysningsafgift og 25-30.000 kr. det første år i ejendomsværdiskat og grundskyld. Det er jo netop på dette tidspunkt, at boligkøberen har allermest brug for likviditet til udbetaling, istandsættelse osv," siger Poul Erik Bech.

Han mener ikke, at forslaget om en nedsættelse af tinglysningsafgiften vil koste staten penge. Det skyldes, at der til gengæld kommer ekstra handler, som ellers ikke ville være blevet gennemført.

"Rent teknisk vil vi anbefale, at det fra politisk hold meldes ud, at forslaget vil komme til at omfatte bolighandler indgået fra den 20. august frem for den 1. september for at undgå tvivl om handlerne i den mellemliggende periode.

Regeringen foreslår, at boligkøbere fra 1. september og frem til 1. januar 2013 kan slippe for tinglysningsafgift. Desuden kan de få udskudt grundskyld og ejendomsværdiskat frem til 1. januar 2013.

Også Socialdemokraterne er på banen med en boligpakke, der skal få salget af huse og lejligheder til at stige.