USA's udenrigsminister fastslår sin loyalitet til Trump

Den amerikanske udenrigsminister, Rex Tillerson, afviser alle spekulationer om, at han vil trække sig.
Rex Tillerson afviser alle rygter, om at han skulle have været ved at forlade sin post som amerikansk udenrigsminister.
Rex Tillerson afviser alle rygter, om at han skulle have været ved at forlade sin post som amerikansk udenrigsminister. Foto: Yuri Gripas/arkiv/Reuters

Det har aldrig været på tale, at den amerikanske udenrigsminister, Rex Tillerson, skulle forlade sin ministerpost.

Det siger Tillerson selv på et pressemøde i Washington D.C. onsdag.

Udmeldingen kommer, efter at der har været fremsat spekulationer i amerikanske medier, om at Rex Tillerson har overvejet at forlade sin post.

- Vicepræsidenten (Mike Pence, red.) har aldrig været nødt til at overtale mig til at blive, for jeg har aldrig overvejet at forlade posten, siger han.

NBC News har blandt andet fortalt, at Tillerson skal have kaldt Donald Trump for en "idiot" i forbindelse med et møde i Pentagon 20. juli.

Og spekulationerne tog til i weekenden, da USA's præsident, Donald Trump, i et tweet kaldte Tillersons forhandlinger med Nordkorea for "spild af tid".

- Jeg sagde til Rex Tillerson, vores vidunderlige udenrigsminister, at han spilder sin tid, når han prøver at forhandle med den lille raketmand (Kim Jong-un, Nordkoreas øverste leder red.).

- Spar på krudtet Rex, vi vil gøre, hvad der er nødvendigt, skrev Donald Trump på det sociale medie Twitter.

Men onsdag har Rex Tillerson altså fastslået sin loyalitet til Trump, og det har endnu engang fået Donald Trump til tasterne på Twitter.

- NBC News-historien er blevet fuldstændig afvist af minister Tillerson og vicepræsident Pence. De burde undskylde til USA, skriver Donald Trump.

En talsmand fra Det Hvide Hus siger samtidig onsdag, at præsidenten har fuld tiltro til sin udenrigsminister.

- Som vi har sagt mange gange før: Hvis præsidenten ikke stoler på en person, så forbliver den person ikke på sin post, siger talsmand Sarah Sanders til journalister om bord på præsidentens fly, Air Force One.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.