Usain Bolt: Nu er jeg en legende
Denne mand er den første, som har vundet både 100 meter og 200 meter finalerne ved to OL i træk. Foto: Scanpix/AFP/Maja Suslin
Den jamaicanske sprinter sammenligner sig selv med amerikanske Michael Johnson efter 200 meter-guldet.

Sprinteren Usain Bolt udråber sig selv til en legende, efter at han torsdag genvandt sit OL-guld på 200 meteren.

Dermed blev Bolt den første i OL-historien til at forsvare sit guld på både 100 og 200 meteren.

- Jeg gjorde, hvad jeg ville. Jeg har været igennem en hård sæson, men gjorde hvad jeg skulle, siger Usain Bolt.

Han vandt i tiden 19,32 sekunder - 13 hundreddele af et sekund langsommere end sin egen verdensrekord på 19,19 sekunder.

- Nu er jeg en legende, og jeg er også den største atlet. Jeg er i samme kategori som Michael Johnson, fortæller sprinteren med henvisning til den tidligere amerikanske 200- og 400 meter-løber.

- Det er en stor ære. Det hele handler om Michael Johnson for mig. Jeg voksede op og så ham lave rekorder. Han er en stor atlet, fortæller Bolt.

I 200 meter-finalen satte han sin træningsmakker og værste rival, Yohan Blake, på plads. Blake har ellers presset ham hele året, og inden legene i den britiske hovedstad var der ikke noget endegyldigt svar på, hvem af dem der var bedst.

Men det svar foreligger nu - Usain Bolt har i hvert fald to stærke argumenter.

- Jeg har ikke mere at bevise. Jeg har vist hele verden, at jeg er den bedste, og lige nu har jeg bare lyst til at nyde det.

- 200 meteren var hårdere, end jeg havde forventet. Jeg kunne føle presset, da jeg kom rundt i hjørnet, og det var dér, at jeg skulle fokusere, siger Bolt, der alligevel havde overskud til at vende ansigtet over mod Blake på de sidste meter.

Nu drejer fokus sig langsomt ind på 4x100 meteren, hvor Bolt har en chance for at vinde sit tredje guld i London. Og chancerne er sikkert gode for jamaicanerne løber stærkt. På 200 meteren vandt Yohan Blake sølv, mens Warren Weir nappede bronzen.

- Det er stort. Jamaica har bevist, at vi er den bedste sprinter-nation.

- Nu handler alt om 4x100 meter stafet og få mere sjov og bare nyde det, siger Usain Bolt.