Unge vil være sygeplejersker

Flere unge end tidligere vil i den hvide kittel. 11 procent flere end sidste år har søgt ind på sygeplejerske-uddanelsen.
3.920 unge har i år søgt sygeplejerskeuddannelsen som deres førsteprioritet - en stigning på 11 procent i forhold til sidste år.
3.920 unge har i år søgt sygeplejerskeuddannelsen som deres førsteprioritet - en stigning på 11 procent i forhold til sidste år. Foto: www.colourbox.com

Stigende ledighed og mediehistorier om ventende patienter, der truer ansatte på skadestuerne, skræmmer ikke de unge væk fra sygeplejefaget.

3.920 unge har i år søgt sygeplejerskeuddannelsen som deres førsteprioritet.

Det svarer til en stigning på 11 procent i forhold til sidste år, viser helt nye tal fra Sygeplejerskeuddannelsens Ledernetværk.

I Dansk Sygeplejeråd er næstformand Anni Pilgaard glad for den store søgning til uddannelsen.

"Det er utroligt positivt, at der er så stor søgning til uddannelsen. Selvom der lige nu er stigende arbejdsløshed specielt blandt de nyuddannede sygeplejersker, så ved vi, at der i de kommende år vil opstå mangel på sygeplejersker. Det skyldes blandt andet, at en stor gruppe af landets sygeplejersker har mulighed for at forlade arbejdsmarkedet," siger hun.

Størst stigning har der været på sygeplejerskeuddannelsen i Horsens, hvor antallet af 1. prioritetsansøgere er steget med hele 78 procent.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.