Unge hærger discountbutik: Butikschef opgiver at melde dem til politiet
Arkivfoto. Foto: Morten Dueholm / Ritzau Scanpix
De unge har stjålet varer for omkring 100.000, forklarer butikschefen, der har opgivet at melde de lokale unge til ordensmagten.

På Nørrevænget i Silkeborg har en gruppe af unge i alderen 15 til 19 år gjort det sværere for Anders Bekmand at drive sin købmandsforretning.

Ejeren af den lokale Rema 1000-butik forklarer til B.T., at de unge er hyppige gæster i butikken. Faktisk kommer de stort set hver aften, men problemet er bare, at de ikke betaler for varerne.

Derimod gemmer de sodavand, slik og chips under trøjerne, og ifølge Anders Bekmand er omfanget af de unges tyverier så stort, at han har mistet varer for omkring 100.000 kroner.

Han har flere gange snuppet de unge mennesker i at stjæle på fersk gerning. De unge har i disse tilfælde sagt til købmanden, at de aldrig vil stjæle igen, men disse løfter har vist sig at være falske, forklarer Anders Bekmand til B.T.

Butikschefen siger, at de unge aldrig har været truende over for hverken ham eller de ansatte i dagligvarebutikken.

Selv om Rema 1000-butikken er hårdt ramt af af de unges indbrud, så ser Anders Bekmand ingen grund til at melde dem til politiet.

-Jeg kan forstå, at politiet ikke har tid til de her sager, så jeg ser ingen grund til at spilde hverken deres eller min tid. Så vil jeg hellere selv gøre noget aktivt for at komme det til livs ved at tale med dem eller sørge for, at de ikke kan komme i butikken mere, siger han til B.T.