Blev kendte i 'Løvens Hule': Går konkurs med kæmpe milliongæld
De tre barndomsvenner Max Stripp, Jannick Christensen og Karim Ben M'Barek stiftede virksomheden Washa, der tidligere på året gik konkurs. Nu skal en advokat undersøge forløbet. Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix
De unge iværksættere fik 1,5 millioner kroner med fra DR-programmet 'Løvens Hule', men nu er alle pengene væk. Tilbage er en gæld på over 10 millioner kroner.

Det lykkedes Max Stripp, Jannick Christensen og Karim Ben M'Barek at få et stort økonomisk skulderklap, da de i 2015 stillede op i DR-programmet 'Løvens Hule' med deres ambitiøse vaskefirma Washa.

Tommy Ahlers, Just Eat-stifteren Jesper Buch og Hummel-ejeren Christian Stadig var alle vilde med de unge iværksættere. De kastede 1,5 millioner kroner efter trioens digitale vaskeri, men nu er alle pengene væk. Tilbage er en gæld på over 10 millioner kroner.

Firmaet bag den ambitiøse vaskeservice gik tidligere på året konkurs. Det skete efter en bizar tvist med den tidligere storaktionær Berendsen.

Nu skal forløbet omkring konkursen granskes af en advokat. Det skriver Finans.dk.

Advokat Michala Roepstorff fra Plesner Advokatpartnerskab er kurator i det driftsselskab, som de tre deltagere fra 'Løvens Hule' lod gå konkurs med en milliongæld.

Frem for at drive det daværende driftsselskab videre førte Washa sine aktiver og aktiviteter videre i et nyt selskab. Det betød, at Washa kunne få »friheden« tilbage, som de unge iværksættere selv formulerede det.

Men nu skal advokaten kigge nærmere på, om den manøvre var i orden.

- Vi er interesseret i at vide, om overdragelsen af værdier til det nye selskab - kort tid inden konkursen, og på et tidspunkt hvor det stod klart, at selskabet var insolvent - er sket efter bogen. Det vil vores kommende undersøgelse vise, siger Michala Roepstorff til Finans.dk.

Hun understreger, at hun på nuværende tidspunkt ikke har belæg for at sige, at der er foregået noget forkert i forbindelse med konkursen.

Indtil videre har kurator kun fundet aktiver for omkring 70.000 kroner i det tidligere driftsselskab. Dermed tyder noget på, at kreditorerne risikerer at kigge langt efter deres penge, da der er anmeldt en gæld på omkring 10 millioner kroner.

Vaskegiganten Berendsen valgte at skyde et stort millionbeløb i Washa. Men samarbejdet mellem de unge iværksættere og Berendsen gik ikke efter planen.

En periode med uenigheder kulminerede, da Washa valgte at rydde sit vaskeri hos Berendsen, der nu har anmeldt et millionkrav i konkursboet.