Ungarn venter på Danmark efter vildt drama
Foto: AP/Matthias Schrader / POLFOTO
Ungarn er klar til OL-semifinalen i håndbold efter vildt opgør mod Island. Ungarn møder Danmark eller Sverige.

Efter et vildt drama er Ungarn overraskende klar til en mulig OL-semifinale i håndbold mod Danmark på fredag.

Der måtte to gange forlænget spilletid til, før Ungarn kunne juble over en 34-33-sejr over Island i kvartfinalen.

Islændingene gik ind til kvartfinaleopgøret som storfavoritter. Øboerne vandt suverænt deres indledende gruppe ved at vinde samtlige kampe.

Ungarerne fik akkurat hevet sig med i kvartfinalerne via en fjerdeplads i Danmarks gruppe, men de undertippede ungarere spillede fra kampens begyndelse med stor sejrstro.

Ungarns reaktionsstærke målmand Nandor Fazekas leverede flere store redninger, og den rappe højrefløj Gergely Harsanyi lavede seks mål i de første 30 minutter. Og således gik Ungarn til pausen med en overraskende 16-12-føring.

Med fem mål på fem minutter fik de viljestærke islændinge dog udlignet til 17-17. Men nok en gang trak ungarerne fra, og med 15 minutter tilbage var stillingen 23-20 til Ungarn.

På stærkt spil af andenmålmanden Hreidar Gudmundsson kæmpede Island sig nok en gang tilbage, og med tre minutter igen sendte den tidligere AG København-spiller Gudjon Valur Sigurdsson bolden i mål til islandsk føring på 27-26.

Den stilling holdt, indtil der resterede 15 sekunder. Her tiltvang Island sig et straffekast, og Snorri Gudjonsson kunne afgøre kampen. Men Nandor Fazekas parerede, og i stedet udlignede Ungarns Gergo Ivancsik til 27-27 i kampens sidste sekunder.

Og så skulle holdene ud i forlænget spilletid.

Her fortsatte dramaet. Og efter to gange fem minutters forlængelse var stillingen 30-30. Og så måtte der yderligere to halvlege til.

Her havde ungarerne flest kræfter i behold, og efter 80 minutters håndbolddrama kunne de ungarske spillere falde hinanden om halsen og juble over en 34-33-sejr.

Vinderen af Danmark-Sverige onsdag aften spiller semifinale mod Ungarn på fredag kl. 18 dansk tid.