Ulrik Wilbek kan være fortid i dansk håndbold
Ulrik Wilbek siger, at eventuelle brudte løfter fra Dansk Håndbold Forbund ikke vil påvirke jobbet som herrelandsholdstræner. Foto: AP/Joerg Sarbach / POLFOTO
Spareplaner kan betyde, at den nuværende landstræner for herrelandsholdet i håndbold, Ulrik Wilbek, om to år er færdig i landsholdsregi.

Trænerlegenden Ulrik Wilbek kan være tabt for dansk landsholdshåndbold.

Når landstrænerkontrakten med Dansk Håndbold Forbund udløber i 2014 risikerer Ulrik Wilbek at skulle søge nyt job i klubregi.

Nye besparelser i forbundet betyder, at stillingen som sportschef, der ellers var stillet Ulrik Wilbek i udsigt, bliver sparet væk. Det skriver spn.dk.

Jobbet blev ellers skræddersyet til succestræneren som et nyt job, når landstrænerjobbet var slut.

"Den nye struktur og en klemt økonomi har skabt usikkerhed om sportschef-stillingen. Jeg ser gerne, at Ulrik får jobbet, men jeg er bekymret for økonomien. Det er en meget stor økonomisk post med ansættelse af en sportschef, og derfor vil vi være sikre på behovet," siger Carsten Grønmann Larsen, der er formand i Københavns Håndbold Forbund. Han har overtaget dele af opgaverne som sportschef.

Hovedpersonen selv er stadig frisk på at tage jobbet som sportschef, hvis jobtilbuddet står i 2014.

"Jeg er stadig interesseret i at blive sportschef i DHF, og jeg mener godt, at DHF kan flytte nogle penge, så det kan lade sig gøre. Men det er selvsagt ikke op til mig. Det er fair nok, hvis de vælger noget andet," siger Ulrik Wilbek til spn.dk.

Han siger, at han nu vil fokusere ekstra meget på andre typer job, når stillingen som sportschef svæver i usikkerhed.

Kilde:spn.dk