Udklædt Hitler og pave anholdt

Paven Benedikt XVI's fire dage lange besøg i Tyskland er besøgt. Han vil blive mødt af mange protester.
Disse to mænd - udklædt som henholdsvis Hitler og Paven - er blevet anholdt op til dagens pave-besøg i Berlin.
Disse to mænd - udklædt som henholdsvis Hitler og Paven - er blevet anholdt op til dagens pave-besøg i Berlin. Foto: AP / POLFOTO

Det er nok ikke så tit, at tysk politi får mulighed for at anholde Hitler og paven. Men det har de gjort i Berlin - eller i hvert fald en udgave af dem.

To mænd havde nemlig klædt sig ud som henholdsvis den afdøde nazistiske diktator og det nuværende katolske overhoved for at vise deres modstand mod de kommende dages pavebesøg. Mændene er nu anholdt.

Det sker op til dagens besøg af Paven Benedikt XVI, der selv stammer fra Tyskland.

Torsdag formiddag landede han i Berlin, hvor han indleder et fire dage langt besøg i Tyskland.

Senere i dag mødes han bl.a. med den tyske forbundskansler, Angela Merkel.

Hans besøg forventes at blive mødt af store protester fra blandt andet det homoseksuelle miljø, mens en stor gruppe katolikker derimod vil tage varmt imod ham.

Paven Benedikt XVI skal tale i den tyske parlament senere i dag, hvilket har fået stor kritik i Tyskland. Flere politikere har sagt, at de ikke vil møde frem i protest mod paven. Dertil forventes det, at op mod 10.000 vil demonstrere foran parlamentet, når paven holder sin tale.

Mange vil imidlertid også gerne høre hans katolske budskab. I aften er han frontfigur til en kæmpe katolsk messe, der afholdes på det olympiske stadion i Berlin. Her har 70.000 købt billet.

Tysk politi er talstærkt til stede i Berlin og mange veje er afspærret pga. af besøget.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.