Paven giver dansk nonne sparket
Trods rygter om talrige overgreb mod søstrene på Sostrup kloster, er det ikke årsagen til abbedissens kommende fyreseddel. Foto: Colourbox
Når guds sendebud på jord giver ordrer, så følger man dem. Det må en dansk abbedisse sande, for nu er hun fyret af paven.

Man kan med rette tale om en ordre fra øverste sted i hierarkiet for abbedissen på Sostrup kloster, Moder Theresa Brenninkmeijer,

Ifølge Kristeligt Dagblad får hun nemlig sparket af paven i Rom. Det sker dog ikke på baggrund af de overgreb, som abbedissen beskyldes for.

I bogen "Nonne tur/retur" beskrives det, hvordan en ældre nonne på klostret døde, fordi hun var låst ude i kulden på ordre af abbedissen.

Hun skulle angiveligt have begået talrige overgreb mod søstrene på Sostrup kloster og ført psykisk terror mod sine medsøstre.

Politiet kom efterfølgende på sagen, men der blev ikke rejst tiltale mod abbedissen.

"Abbedisse Theresa er ikke smidt ud af ordenen. Men Pavestolen vil nu finde ud af, hvad der skal ske med hende. Imens vil der blive fundet en anden abbedisse til klostret i Sostrup. Derfor er det bedre, at Abbedisse Theresa flytter et andet sted hen. Det er en praktisk løsning for øjeblikket," siger general-abbedens medarbejder i Rom, pater Meinrad Tomann, der er prokurator for cistercienserne, til Kristeligt Dagblad.

Fra Vatikanet afvises det, at fyringen skyldes beskyldningerne om overgreb. Det er nærmere måden, der undervises på, den er gal med.

"Hovedårsagen er, at man i løbet af den interne undersøgelse har oplevet, at undervisningen på stedet har været for præget af den nye evangeliseringsbevægelse 'Den neokatekumenale vej'. Pavestolen mener, at den afviger for meget fra den traditionelle linje, så det vil de ændre på. Søstrene bør have mere indre frihed til at vælge og ikke være udsat for en så snæver spiritualitet, som det nu er tilfældet."

Kilde: Kristeligt Dagblad.