Udenlandsk sort arbejde presser håndværkere
Udenlandsk sort arbejde kan kvæle danske håndværkere. Foto: Colourbox
Det ulovlige sorte arbejde, som udføres af udlændinge i Danmark, er gift for landets håndværkere og skidt for statskassen.

Polske håndværker, der tager til Danmark og udfører "måneskinsarbejde" for private, er et stort problem for landets små- og mellemstore håndværkere.

De lave priser, som de udenlandske håndværkere kan arbejde til, presser de danske firmaer. Tre af fire byggevirksomheder svarer i en undersøgelse foretaget af Dansk Byggeri, at de føler sig truet på deres eksistensgrundlag af den udenlandske arbejdskraft.

"Vi får rigtig mange henvendelser fra vores medlemmer om, at de er truet på deres levebrød af udenlandske firmaer, der udfører opgaver til mistænkeligt lave priser. Derfor har vi svært ved at forstå, hvorfor myndighederne ikke tager problemet mere alvorligt," siger skattepolitisk konsulent i Dansk Bygger Henrik Keinicke til Jyllands-Posten.

Samtidig mener Dansk Byggeri, at det ulovlige arbejde hvert år koster den danske statskasse mellem en og fem milliarder kroner.

Byggebranchen vil have myndighederne til at bekæmpe sort arbejde, og det indebærer bl.a. bedre kontrol fra Skat og bedre samarbejde mellem myndigheder på tværs af grænserne.

Kilde: Jyllands-Posten