Tyve har stjålet penge fra syge børn

I nat er et ukendt beløb blevet stjålet fra H.C Andersen Børnehospital. Penge, der skulle have gået til gode oplevelser til de syge børn.
(Arkivbillede). De få penge der blev efterladt af tyvene fik de indlagte børn, blandt andre Jens Ole Rantzau Smith, lov til at suge ud med en støvsuger.
(Arkivbillede). De få penge der blev efterladt af tyvene fik de indlagte børn, blandt andre Jens Ole Rantzau Smith, lov til at suge ud med en støvsuger. Foto: Colourbox

Mens syge børn lå og sov, blev de uden at vide det en smule fattigere på nye gode oplevelser.

En eller flere tyve har i nat smadret tre armerede glasruder og er stukket af med et ukendt beløb fra det såkaldte Tryllebjerg på H.C Andersen Børnehospital i Odense. Det skriver DR Fyn.

Pengene, som lå i den kombinerede skulptur- og pengebøsse, skulle have gået til gode oplevelser til syge børn på hospitalet.

Det er tredje gang på tre år, pengene bliver stjålet fra de syge børn fortæller børnevelfærdskoordinator, Mette Sorang Kjær fra H.C Andersen Børnehospital.

- Vi er rigtigt kede af det og rigtigt ærgerlige over det. Tryllebjerget er lidt af en mærkesag for os. Det, at nogle kan finde på at stjæle penge fra Tryllebjerget og endda udøve vold mod det, det påvirker os meget her på hospitalet, siger hun.

Tryllebjerget er lavet af kunstneren Jens Galschiøt. Skulpturen bliver tømt for penge hvert havve år. Her er typisk mellem 3- og 5000 kroner.

- Det er selvfølgelig ikke så stort et beløb, men det er princippet i at hugge fra syge børn, der rammer hårdt, siger Mette Sorang Kjær.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.