Tyv stak af med skolens tag: Nu hives nordsjællandsk direktør i retten

En direktør for et skrotfirma er tiltalt for at have købt et stjålet skoletag.
En nordsjællandsk direktør skal forklare i retten, hvordan en skoles forsvundne tag pludselig havnede i hendes skrotfirma.
En nordsjællandsk direktør skal forklare i retten, hvordan en skoles forsvundne tag pludselig havnede i hendes skrotfirma. Foto: Colourbox

En usædvanlig sag fra Nordsjælland om en direktør, en skole og et stjålet tag kommer i næste måned for retten.

Den kvindelige direktør for skrotfirmaet Helsingør Jern & Metal A/S skal nemlig forklare, hvorfor hun købte en stor luns af et stjålet skoletag, skriver Frederiksborg Amts Avis.

I 2012 forsvandt et helt kobbertag fra Trørød Skole. Politiet fandt dog frem til den frække tag-tyv, nemlig en ungarer, som kørte rundt med resterne af taget i sin lastbil. En kvittering viste, at han havde solgt en del af taget til den familieejede skrotvirksomhed i Helsingør.

Firmaet vandt Børsen-pris

Skrotdirektøren er tiltalt for hæleri, idet hun uden at stille spørgsmål købte kobber og andre værdifulde metaller, som viste sig at være stjålet. Sagen om det stjålne skoletag er ikke den eneste, hun skal svare på spørgsmål om i retten.

Det bliver imidlertid svært for anklageren at bevise, at der var tale om groft hæleri, da tyvene har forklaret, at de kun solgte metaller i små mængder ad gangen til virksomheden, som for øvrigt for et par år siden vandt den prestigefulde Børsens Gazelle-pris for succesfulde nystartede firmaer.

Direktøren har gennem hele forløbet nægtet sig skyldig, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.