Qatar har underskrevet en mangeårig aftale om, at Tyskland årligt skal modtage to millioner ton flydende naturgas fra ørkenstaten.
Det oplyser Qatars energiminister, Saad Sherida al-Kaabi, der også er administrerende direktør i energiselskabet QatarEnergy.
Aftalen træder i kraft i 2026 og skal løbe i mindst 15 år, lyder det.
Selve aftalen står mellem Qatar og det amerikanske olieselskab ConocoPhillips, der er en af QatarEnergys mangeårige partnere.
ConocoPhillips skal sørge for, at naturgassen bliver sendt til en ny terminal, som tyskerne er ved at få færdiggjort i industribyen Brunsbüttel.
Med aftalen ønsker Qatar at "bidrage til indsatsen for at sørge for energisikkerhed i Tyskland og Europa", siger Qatars energiminister.
Aftalen er også bekræftet af den tyske økonomiminister, Robert Habeck.
Han siger, at en aftale på 15 år er "super". Han oplyser desuden, at der var samtaler om at lave en endnu længere aftale.
Naturgasaftalen er offentliggjort, en uge efter at Qatar landede en anden stor energiaftale. QatarEnergy har indgået en aftale på hele 27 år om at sende fire millioner ton naturgas til Kina hvert år.
Europa er havnet i et energimæssigt dilemma som følge af krigen i Ukraine.
Krigen og de mange sanktioner mod Rusland betyder, at energipriserne er steget markant, og at gas er kommet i højere kurs.
Det er blandt årsagerne til, at der eksempelvis bliver indgået aftaler med Qatar, som ellers har været en ildeset partner for vestlige lande.
Qatar er i disse dage også i fokus i forbindelse med fodbold-VM.
Landet har fået hård kritik, fordi migrantarbejdere blandt andet har arbejdet under dybt kritisable forhold under bygning af nye stadioner i Qatar.
Asiatiske lande - ført an af Kina, Japan og Sydkorea - er traditionelt de største aftagere af Qatars store naturgasreserver.
/ritzau/AFP
/ritzau/AFP