Tysk politi border aktivistskib ved Rømø

Greenpeace smider sten ned på bunden af havet ved Sild Rev for at forhindre bundtrawling, men nu går politiet ind i sagen.
Greenpeace-aktivister smider med kampesten ud for Rømø for at forhindre bundtrawling
Greenpeace-aktivister smider med kampesten ud for Rømø for at forhindre bundtrawling Foto: Greenpeace Presse

Tysk politi er gået ombord på Greenpeace-skibet Beluga 2, hvorfra aktivister i dag har smidt kampesten ud i vandet udfor Rømø.

Greenpeace hævder at ville beskytte Sild Rev som ligger i tysk farvand. Det er derfor Polizei og ikke Politi, der nu er gået ombord på miljøforkæmpernes skib.

Vandet omkring Sild Rev er et såkaldt Natura 2000-område, hvilket 18 procent af det danske hav i øvrigt er. Alligevel beskytter hverken tysk eller dansk lovgivning området mod bundtrawling.

Derfor tager Greenpeace nu sagen i egen hånd og har smidt de tonstunge sten ned på bunden for at forhindre fiskerne i at trække deres net henover bunden. Greenpeace har ikke ondt af de fiskere, der må finde et andet sted at sejle, siger havbiolog ved organisationen Hanne Lyng Winter.

"Områderne burde være beskyttet i forvejen," siger hun og påpeger, at fiskere over hele Europa har særdeles hårde tider blandt andet på grund af overfiskning.

"Hvis vi ikke beskytter nogle områder og får vendt bøtten ude i havet og får nogle sunde fiskebestande og sund natur i fremtiden, så er der heller ingen fremtid for fiskerne," siger hun.

Tidligere på dagen fik Greenpeace-aktionen på usædvanlig vis støtte fra Folketinget. Socialdemokraternes Mette Gjerskov sagde til Jyllandsposten, at hun glædede sig over aktionen, som hun kalder "lovlig".

"Jeg er glad for, at Greenpeace sætter fokus på netop havene, som i den grad er udsat for forurening. Et problem, som bliver ignoreret af regeringer i mange lande, herunder Danmark," siger hun til avisen.

Det er ikke første gang, Greenpeace laver sådan en aktion. De sten, som aktivisterne for to år siden lagde ned på bunden af Kattegat, anser svenske myndigheder nu for bevarende, påpeger Hanne Lyng Winter.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.