Tysk NBA-stjerne slår personlig pointrekord i overraskelse
Tyske Dennis Schöder bidrog med 41 point i Atlanta Hawks' sejr over Utah Jazz. Foto: Chris Nicoll/Scanpix
Dennis Schröder imponerede med 41 point i Atlanta Hawks' sejr over formstærke Utah Jazz i NBA.

Basketballspilleren Dennis Schröder havde en stor aften, da hans hold, Atlanta Hawks, natten til onsdag dansk tid slog Utah Jazz 99-94 på udebane i NBA.

Utah kom ellers ind til kampen med ni sejre på stribe, men det var Schröders personlige rekord på 41 point med til at sætte en stopper for. 17 af dem sendte han i kurven i fjerde quarter.

Schröder, der er født i Braunschweig i Tyskland og kom ind i NBA i 2013, ramte på 16 af 28 forsøg. Holdkammeraten Dewayne Dedmon tilføjede 15 point i sejren, der var Hawks' første i syv forsøg.

På trods af sejren er Atlanta Hawks ude af kampen om en plads i NBA-slutspillet. Klubben fra Georgia har blot vundet 21 kampe, mens det er blevet til hele 50 nederlag i sæsonen.

Det er første gang siden sæsonen 2006-07, at klubben ikke bliver en del af det fine selskab.

Modsat Atlanta kæmper Utah fortsat for at komme med i slutspillet. Holdet ligger lige nu på den ottendeplads i Western Conference, der giver den sidste billet til den afgørende del af sæsonen.

Der var drama til det sidste i kampen mellem Boston Celtics og Oklahoma City Thunder. Begge hold ligger godt til i deres respektive halvdele af ligaen og kæmper for så godt et udgangspunkt til slutspillet som muligt.

Natten til onsdag var det Celtics, der trak det længste strå. Marcus Morris scorede tre point med lidt mere end et sekund tilbage på uret, og han sørgede dermed for en Boston-sejr på 100-99.

På den måde kom Boston op på 48 sejre i sæsonen, hvilket kun overgås af Toronto Raptors i Eastern Conference.

/ritzau/