TV2: Tillidsbingo for 120.000 var ikke aftalt
Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR
Under Danish Music Awards lørdag var det en søn af to journalister, den ene fra TV2, som på forunderlig vis løb med kæmpepræmien.

Var han formelt en deltager i konkurrencen, eller blev han bare trukket tilfældigt ud blandt flere hundrede? Det spørgsmål måtte man i TV2's ledelse stille hinanden, efter en pinlig affære ved et prisuddelings-show.

5.000 glade musikfans var mødt op i Forum i København lørdag aften. Her arrangerer TV2 den årlige prisfest, Danish Music Awards.

Scenen er indtaget af det skøre par Anders Breinholt og Anders Lund Madsen. Frem fra arkiverne har de hevet deres humoristiske quiz fra deres tid som værter for P3-hittet De Sorte Spejdere.

De vil lege Tillidsbingo med hele salen. De når knap nok at forklare reglerne, før en ung dreng i salen rejser sig op og råber 'tillidsbingo'.

Anders Breinholt løber ned blandt publikum, imens Anders Lund Madsen guider ham fra scenen.

"Han står derhenne, han har to arme oppe over hovedet. Han råbte faktisk først," dirigerer Anders Lund Madsen febrilsk fra scenen, imens hans makker baner sig vej frem til vinderen, den 13-årige Vilhelm Juhler.

Præmien for at være den person, der først råber 'tillidsbingo' har en værdi af 120.000 kroner. Det var blandt andet et 46 tommer fjernsyn, et rejsegavekort, en racercykel og en vaskemaskine.

Men Vilhelm Juhler er søn af journalist Søren Juhler og forhenværende vært på TV 2 Annette Juhler.

Konceptet ved Tillidsbingo er blandt andet, at ingen sætter spørgsmålstegn ved, om man har pladen fuld. Men hvordan kan man være sikker på, at der ikke er tale om aftalt spil, når vinderen er godt forbundet med TV2?

Hos TV 2 afviser redaktør på Danish Music Awards Preben Vridstoft, at der er tale om aftalt spil.

"Vi får ingenting ud af, at det er en TV 2-medarbejders søn, der har vundet. Vi havde fået meget mere ud af, at det var en enlig mor med tre børn, som vandt. Så der er ingen grund til, at det skulle være aftalt spil, men jeg kan sagtens se, at det kan se sådan ud, og jeg ærgrer mig gul og grøn over, at vi ikke har tænkt på, at det kunne ske," siger Preben Vridstoft til Ekstra Bladet.

TV2-redaktøren fortæller til Ekstra Bladet, at han ikke anede, hvem Vilhelm Juhlers forældre var, før Annette Juhler henvendte sig søndag formiddag til tv-stationen.

Kilde: Ekstra Bladet