Tv-vært revser Løkkes tale: Dronningen lossede Danske Bank-chef lige i kuglerne
Signe Molde har lidt ros til statsminister Lars Løkke Rasmussen. Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix (arkiv)
Signe Molde synes statsminister Lars Løkke Rasmussens nytårstale var for luftig. Dronningen ramte Thomas Borgen "lige i kuglerne".

Tv-værten Signe Molde lægger ikke fingre i mellem, når hun skal vurdere statsminister Lars Løkke Rasmussens nytårstale.

Hun mener at talen var ukonkret og fyldt med luft:

- Den var meget luftig. Jeg synes, han var stor i slaget på de små sager og ukonkret på de store ting som det udenrigspolitiske og klimaforandringerne, siger Signe Molde til BT.

Ifølge avisen var det eneste konkrete, som Signe Molde bed mærke i, at Lars Løkke Rasmussens varslede om 21 nye sundhedsfællesskaber i det nye år.

- I det nye år vil jeg fremlægge mit bud på forsvarlige forbedringer. Med afsæt i 21 nye sundhedsfællesskaber helt tæt på. Bygget på personalets faglighed. Og hvor vi for alvor sætter patienten før systemet, sagde Lars Løkke Rasmussen i talen på årets første dag.

De 21 sundhedsfællesskaber, der skal bygge bro mellem sygehuset, kommunen og den praktiserende læge, er dog ikke nogen nyhed. Dem nævnte statsministeren også i sin tale ved Folketingets åbning.

Ros fra Molde

Det lykkedes dog statsministeren at ramme den 41-årige DR-vært. I talen kom han nemlig ind på de brutalt mord på danske Louisa Vesterager Jespersen og norske Maren Ueland.

- Jeg vil gerne rose ham for, at han nævnte terroren og de to piger. Han brugte tid på det og sagde deres navne. Det ramte mig, og det var et fint øjeblik, siger Signe Molde til BT.

Mens hun ikke var begejstret for Løkkes tale, så takkede hun på Twitter nytårsaften dronning Margrethe for hendes tale:

"Tak til vores dronning for at verbalt losse Danske Banks Thomas Borgen lige i kuglerne".

Hun henviser dermed til denne passage i dronningens roste tale:

"Vores fælles styrke næres ved, at vi har respekt for vore medmennesker og viser tillid til hinanden, for vi har alle et ansvar for fællesskabet. Det er selve vort samfunds rødder.

Hvis rødderne er syge, kan træet ikke stå, og det vil tage mange år for et nyt træ at vokse sig stærkt.

Derfor er det alvorligt, hvis nogle, som er en vigtig del af vort samfund, tager for let på deres ansvar og svigter deres forpligtelser. Er det noget vi genkender fra den senere tid?

Med betroede positioner følger et særligt ansvar og en særlig pligt til at gøre sit bedste, dér hvor man er sat.

Det gør mig trist, hvis moralen skrider. Hvad bliver der så af almindelig anstændighed? Man skal kende forskel på dit og mit, på rigtigt og forkert. Det burde ikke være så svært".