Tusinder evakueres før nyt uvejr i Italien
Kraftig regn fik blandt andet bilerne i Genova til at flyde sammen. Foto: Matteo Corner / POLFOTO
En ny kraftig storm truer det sydlige Europa.

Knapt har det kraftige uvejr, der i sidste uge kostede mindst syv mennesker livet, forladt Italien, før et nyt er på vej.

De italienske myndigheder advarer derfor nu igen indbyggerne imod kraftig storm og medfølgende skybrud, der ventes at ramme det nordlige Italien de kommende dage. Tusinder af mennesker i det lavtliggende område omkring Torino er blevet bedt om at forlade deres hjem, og skolerne er blevet lukkede.

Det skriver Politiken.

Uvejret i Sydeuropa har allerede forårsaget voldsomme oversvømmelser, og vandstanden i Italiens længste flod, Po, er fire meter højere, end den plejer. I går døde en mand fra Napoli, da et træ væltede over en mands bil, og i sidste uge blev seks mennesker dræbt ved voldsommer oversvømmelser i havnebyen Genova.

Uvejret har fået kritikken til at hagle ned over den italienske regering, der bliver kritiseret for ikke at have udarbejdet en national kriseplan, der kunne sættes i værk i tilfælde af ekstremt vejr.

Det er dog ikke kun Italien, der er hårdt ramt af det voldsomme uvejr. Også i det sydlige Frankrig har tre mennesker mistet livet som følge af vandmasserne.

Kilde: Politiken