To sushikokke på en japansk fiskeauktion havde sandsynligvis set sig ekstra kære på en japansk blåfinnet tunfisk. I hvert fald endte de to med at betale ikke mindre end 9,63 millioner yen (knap 570.000 kroner) for den 128 kilo tunge fisk.
Dermed var prisen cirka 10 gange højere end normalt, og det er den dyreste fisk, der er solgt siden 2001. Dengang gik en lignende fisk for den højeste pris nogensinde - 20 millioner yen (næsten 1,2 millioner kroner).
Takashi Yoshida, der er talsperson for auktionshuset, oplyser, at det ekstravagante køb - med en kilopris på cirka 4.400 kroner - gik til en restaurantejer fra Hongkong og hans japanske konkurrent, der i fred og fordragelighed havde aftalt at dele den store fisk.
Ejeren af sushirestaurenten i Hongkong betalte også den højeste pris ved sidste års nytårsauktion på Tsukiji-markedet i Tokyo, der er verdens største fiskemarked og har auktioner næsten dagligt.
Normalt er kiloprisen for tunfisk i Japan ikke højere end 300 kroner. Men blåfinnet tunfisk bliver anset for at være den bedste af verdens gourmetkokke, og i Japan bliver det skåret i små stykker, serveret på ris og solgt for skyhøje priser.
De allerbedste fisk - som nogen gange bliver parteret og solgt mens kunderne ser på - har god reklameværdi for restauranterne og er et kvalitetsstempel - lidt ligesom fin og sjælden vin.