Trusler og chikane tvinger ansatte i skjul
Stadig flere danskere får hemmelig adresse. Voldstrusler og anmassende borgere får mange ansatte til at vælge et privatliv i skjul

Mange ansatte er så plaget af truende og vrede borgere, at de vælger at få hemmelig adresse eller telefonnummer. Andre værner sig mod trusler med skjult adresse for at forebygge, at de bliver opsøgt af anmassende borgere i deres fritid.


Det fortæller flere fagforeninger, der advarer om et stigende antal aggressive borgere, som ikke respek­terer privatlivets fred, og som hurtigt eksploderer, hvis de ikke får, hvad de kræver. Problemet rammer alt fra politibetjente til ekspedienter i Fona.

»Der er en stigende intimidering og chikane af ansatte. Det har for længst passeret det plan, hvor det bare er skældsord. I dag ringer utilfredse folk hjem til ansatte og siger, ?Jeg ved, hvor du bor’. Eller de bestiller pornoblade og ting fra kuponhæfter i de ansattes navn.

Derfor hører vi desværre jævnligt fra medlemmer, der må leve med hemmelig adresse,« siger Niels Jakobsen, arbejdsmiljøkonsulent i HK Kommunal.
En undersøgelse viser, at otte procent af alle HK-ansatte og 24 procent på det sociale område har været udsat for trusler.

Generelt vil stadig flere danskere have hemmeligt navn og adresse. Ved udgangen af 2006 havde 617.500 danskere bedt det Centrale Personregister (CPR) om at blive slettet fra telefonbøgerne. Det var en stigning på 45.700 i forhold til årets begyndelse