Trumps minister kalder russiske rygter afskyelige løgne
Den amerikanske justitsminister, Jeff Sessions, afviser under en høring i Senatet at have samarbejdet med Rusland om at sikre Donald Trump sejren ved sidste års præsidentvalg. Foto: Aaron P. Bernstein/Reuters
Jeff Sessions, der er justitsminister i USA, afviser noget kendskab til et hemmeligt samarbejde med Rusland.

USA's justitsminister, Jeff Sessions, afviser, at han skulle have deltaget i eller haft kendskab til et hemmeligt samarbejde med Rusland.

Han kalder beskyldninger om dette "forfærdende og afskyelige løgne".

Det sker under en åben høring tirsdag i Senatet. Her er efterretningskomitéen i gang med at undersøge mulige forbindelser mellem præsident Donald Trumps valgkampagne og russerne.

- Jeg har aldrig mødtes med eller haft samtaler med nogen russer eller andre udenlandske embedsfolk angående nogen form for indblanding i nogen kampagne eller noget valg i USA, siger Jeff Sessions.

Han afviser blandt andet, at han skulle have haft et tredje møde på et hotel med Ruslands ambassadør i USA. Det har amerikanske medier tidligere skrevet om.

Jeff Sessions har oplyst, at han har haft to møder med ambassadøren, Sergej Kisljak.

Møderne fandt sted i juli og september sidste år. Sessions var senator dengang. Han har forklaret, at det var i denne egenskab, at han mødtes med russeren. Der blev ikke diskuteret valgkamp.

Dog fortalte han ikke om møderne, da han senere blev udspurgt af den komité, der skulle godkende ham som justitsminister.

Sessions valgte i marts at erklære sig inhabil i undersøgelsen af forbindelserne mellem Rusland og Donald Trumps medarbejdere. Det skete, forklarer han tirsdag, fordi han var involveret i Trumps valgkampagne og derfor risikerede at skulle undersøge sig selv.

Jeff Sessions slår desuden fast, at han har tillid til tidligere FBI-chef Robert Mueller, der er hyret til at stå for efterforskningen af Ruslands rolle i USA's præsidentvalg.

Dagen igennem har der ellers været ubekræftede rygter om, at Trump skulle overveje at fyre Mueller.

Høringen igennem har Sessions afvist at referere direkte fra samtaler, han har haft med Donald Trump.

/ritzau/AFP