Trump i tweet: WOW Comey er en der lækker
Den tidligere FBI-direktør James Comey tages i ed forud for afhøringen i Kongressen torsdag. Foto: Brendan Smialowski/AFP
USA's præsident føler sig retfærdiggjort efter Kongressens afhøring af den fyrede FBI-chef.

- Trods så mange falske erklæringer og løgne, så er det total og komplet retfærdiggørelse ... og WOW. Comey er en der lækker.

Sådan lyder den første reaktion fra præsident Donald Trump på afhøringen i Kongressen af den fyrede FBI-chef James Comey.

Comey mødte op torsdag op for at blive afhørt af en række senatorer.

Her gav han et billede af en præsident, der forsøgte at presse Comey til at droppe efterforskningen af Michael Flynn for forbindelser til Rusland.

Comey mente, at det brød traditionen om armslængde mellem præsidenten og FBI.

Men selv om præsidenten ifølge sit udsagn på Twitter føler sig renset, er Comeys ry som en, der fortæller sandheden, stadig intakt, skriver nyhedsbureauet AP.

I Kongressen sagde Comey, at præsidenten i flere måneder havde haft mangel på tiltro til ham.

Senere fredag ventes Trump at blive mødt af spørgsmål om Comeys forklaring, når han holder en fælles pressekonference med Rumæniens præsident, Klaus Iohannis, der er på besøg i Det Hvide Hus.

Trump gjorde Flynn til national sikkerhedsrådgiver, da han blev indsat som præsident i januar. Måneden efter blev han fyret, fordi han havde løjet over for vicepræsident Mike Pence om sine samtaler med russerne.

Comey har tidligere bekræftet, at FBI undersøger personer i Trump-kampagnen, som har haft forbindelser til Rusland.

Trump havde i løbet af fire måneder ni møder med Comey, enten ansigt til ansigt eller i telefonen.

Comey forklarede, at han følte sig usikker sammen med præsidenten og frygtede, at Trump var ved at presse ham til en byttehandel; At han droppede efterforskningen af Flynn til gengæld for, at han beholdt sit job som FBI-chef.

10. maj fortalte Trump journalister, at han havde fyret Comey.

- Der er ingen tvivl om, at han har misbrugt sin magt, mener Nancy Pelosi, der er Demokraternes leder i Repræsentanternes Hus, ifølge Reuters.

- Hvorvidt han også har forhindret retfærdigheden i at ske fyldest vil vise sig, når kendsgerningerne kommer frem, siger hun.

/ritzau/