Trump afventer udvidet Ruslands-undersøgelse med sindsro
Donald Trump regner med, at en udvidet undersøgelse af Ruslands rolle i USA's præsidentvalg bliver afviklet hurtigt. Foto: Kevin Lamarque/Reuters
Undersøgelse af russisk indblanding i USA's præsidentvalg vil bare fastslå, hvad vi allerede ved, siger Trump.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, er overbevist om, at en undersøgelse af angivelig russisk indblanding i USA's præsidentvalg vil være spildte kræfter.

Det siger præsidenten, efter at justitsministeriet har udnævnt tidligere FBI-chef Robert Mueller som særlig anklager. Han skal nu lede undersøgelsen.

- Jeg har sagt det mange gange. En undersøgelse vil bekræfte, hvad vi allerede ved - at der ikke var noget samspil mellem min kampagnestab og nogen udenlandsk enhed, siger præsidenten i en pressemeddelelse.

Donald Trump regner med, at undersøgelsen bliver afviklet hurtigt.

- Jeg ser frem til, at denne sag bliver afsluttet hurtigt. I mellemtiden vil jeg utrætteligt kæmpe for folket og de sager, som betyder mest for vores lands fremtid, siger præsident Trump.

En undersøgelse af Ruslands angivelige forsøg på at påvirke det amerikanske valg har allerede været i gang, men Mueller bliver nu sat i spidsen som særlig anklager.

Stillingsbetegnelsen dækker over en form for efterforsker, der har udvidede beføjelser og uafhængighed sammenlignet med konventionelle efterforskere.

Robert Mueller får ansvaret for både at undersøge, hvorvidt Rusland påvirkede præsidentvalget, og hvorvidt Donald Trumps stab samarbejdede med russerne under valgkampen.

Han får beføjelser til at udnævne folk, der skal hjælpe med efterforskningen. Desuden kan han rejse tiltale mod mistænkte.

Udnævnelsen kommer, efter at især præsident Donald Trumps politiske modstandere har krævet en uafhængig undersøgelse af Ruslands påståede forsøg på at påvirke præsidentvalget til fordel for Donald Trump.

Presset er blevet forstærket, efter at præsidenten i sidste uge fyrede James Comey som direktør for FBI, der tidligere stod i spidsen for undersøgelserne.

/ritzau/Reuters