Tre danskere skal hjælpe Contador til sejr
Chris Anker Sørensen er blandt de tre danskere, der skal køre Tour de France for Team Saxo Bank-Sungard i år. Foto: Tim De Waele, Team Saxo Bank
Saxo Bank-Sungard-ejer Bjarne Riis er klar med de ni ryttere, der skal køre med i årets Tour de France. Heriblandt tre danskere.

Favoritten til at vinde årets Tour de France Alberto Contador er som bekendt stjernen på Saxo Bank-SunGard.

Men der er også dansk islæt over Bjarne Riis' Tour-hold i år. Tre ryttere herhjemmefra skal hjælpe spanieren frem til sejren .

Således har Brian Vandborg, Nicki Sørensen og Chris Anker Sørensen fundet vej til det hold, som Bjarne Riis onsdag har udtaget til verdens hårdeste cykelløb.

"Vi har selvfølgelig forsøgt at sammensatte holdet, så det passer bedst muligt til den overordnede strategi. Det er ikke nogen hemmelighed, at vi stiller til start for at vinde Touren, og derfor har det handlet om at finde de rigtige ryttertyper til at give Alberto den bedste støtte gennem de tre uger," siger Bjarne Riis i en pressemeddelelse.

"Vi er nået frem til en trup, der både kan beskytte, være aggressiv og forsvare, og vi er stærke både på flad vej og i bjergene. Jeg synes, det er et fantastisk stærkt hold, vi kan mønstre," fortsætter han.

Hele holdet ser således ud:

Alberto Contador (Spanien)

Jesus Hernandez (Spanien)

Dani Navarro (Spanien)

Benjamin Noval (Spanien)

Richie Porte (Australien)

Chris Anker Sørensen (Danmark)

Nicki Sørensen (Danmark)

Matteo Tosatto (Italien)

Brian Vandborg (Danmark)

Kilde: Saxo Bank-Sungard