Tragisk kirkegårdsdrab: Far kæmpede forgæves mod systemet
Henter afspiller ...
Det var på Mariebjerg Kirkegård i Gentofte nord for København, at en 69-årig mand onsdag slog sin multihandicappede datter og sig selv ihjel. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix
Det kan have været en lang og sej kamp mod systemet, der i går fik en 69-årig mand til at slå sin multihandicappede datter og sig selv ihjel.

En 69-årig mand og hans 25-årige multihandicappede datter blev i går fundet dræbt på Mariebjerg Kirkegård i Gentofte nord for København.

Politiet kunne hurtigt konstatere, at den 69-årige havde taget livet af sin datter og derefter sig selv. Nu viser det sig, at det måske er en lang og forgæves kamp mod systemet, der ligger bag det tragiske drab. Det skriver Ekstra Bladet.

Avisen har talt med den 69-årige pensionists nabo, Benedicte, der beskriver ham som vellidt og hjælpsom. Datteren Lærke boede indtil sin død på en nærliggende institution for udviklingshæmmede voksne med svære multiple funktionsnedsættelser.

Og ifølge Benedicte var det her, skoen trykkede. Den 69-årige har nemlig ifølge naboen kæmpet en lang sej kamp for at skabe det bedst mulige liv for datteren. Derfor har han i breve til til kommunen klaget over mangelfuld pleje på institutionerne. Klagerne resulterede til sidst i, at han ikke måtte besøge Lærke så ofte, som han ville.

- I 25 år har han kæmpet mod systemet. Han må have følt, at han havde tabt kampen, siger Benedicte til Ekstra Bladet.

Op til drabet sendte faderen et brev til Benedicte og andre naboer. Her giver han udtryk for, at han ikke kan mere, og at han er taget forbi datterens institution for at hente hende. Benedicte havde dog ikke fantasi til at forestille sig, at det var et afskedsbrev. 

Ekstra Bladet har været i dialog med den 69-åriges ekskone, som er mor til Lærke. Hun bekræfter tragedien, men ønsker ifølge avisen ikke selv at stå frem.