Tragisk dødsulykke - håndværkere sigtes måske
Der kan gå to til tre uger, før politiet tager stilling til, om de håndværkere, der fjernede risten til den fire meter dybe skakt, skal sigtes i sagen. Foto: POLFOTO, Arkiv, Jens Panduro
En 46-årig kvinde mistede på tragisk vis livet, da hun ville forlade sin arbejdsplads i Horsens og trådte direkte ud i et stort hul.

En 46-årig kvinde mistede på tragisk vis livet, da hun onsdag eftermiddag åbnede døren fra sit arbejde på et reklamebureau i Horsens og styrtede direkte ned i et fire-meter dybt hul.

Det var håndværkere fra et lokalt vvs-firma, der i forbindelse med noget arbejde på stedet havde fjernet metal-risten over skakten. Kvinden døde i aftes af sine kvæstelser.

Arbejdstilsynet er på sagen, men ifølge Horsens Folkeblad kan der gå flere uger, før politiet tager stilling til, om håndværkerne har begået så alvorlige fejl, at de skal sigtes.

Det vil ske på baggrunden af rapporten fra Arbejdstilsynet.

"Vi har samlet oplysninger ind, og det er nu tilsynets opgave at udarbejde rapporten. Men faktum er klart: Håndværkerne havde kun lige nået at fjerne gitteret, før kvinden gik gennem døren," siger vicepolitikommissær Jørn Bystrup fra Sydøstjyllands Politi.

Ulykken skete ved Vitus Innovation Park i Horsens. Håndværkerne havde låst døren fra deres side, men det forhindrede ikke den 46-årige Mette Simmenæs i at åbne den fra hendes side.

Indehaver af Hymøller VVS i Horsens, der fjernede afdækningen, erkender et ansvar.

"Det er klart, at vi har et medansvar for det her, og det skal vi nok tage på os," siger han til Horsens Folkeblad og understreger, at alle i firmaet er frygtelig kede af det på kvindens og familiens vegne.