Tour-pigtråden solgt for 12.000 kroner
Pigtråden, som forårsagede den voldsomme skade, er blevet solgt til fordel for kræftramte børn. Foto: (AP Photo/Laurent Rebours) / POLFOTO
Det stykke pigtråd, som trevlede cykelrytteren Hoogerlands ben op i Tour de France, indbringer 12.000 kroner til kræftramte børn.

Så kom der da noget positivt ud af årets værste tour-styrt. Det var ellers svært at få øje på andet end det negative, da Johnny Hoogerland blev kørt ned af en tour-bil og slog en saltomortale ind i et pigtrådshegn.

Styrtet kostede 33 sting i lår og balle og optrevlede samtidig alle de ambitioner, Hoogerland måtte have haft før årets Tour de France.

Men nu er pigtråden blevet solgt på auktion, og pengene er givet til fonden Jayden, der samler penge ind til kræftramte børn. Hoogerland er i forvejen ambassadør for fonden.

Pigtråden og den tilhørende hegnspæl blev oprindeligt overrakt som gave til Hoogerland i det hollandske tv-program Tour de Jour, men cykelrytteren kunne åbenbart ikke se det store formål med effekterne, så han satte dem på auktion.

Pæl og pigtråd er blevet solgt for i alt 1620 euro eller ca. 12.000 kroner.