Tottenham-stjerne straffes for strittende langfinger
Dele Alli (til højre) har fået en kamps karantæne fra landsholdsfodbold. Foto: Ian Kington/arkiv/AFP
Dele Alli er blevet tildelt en kamps karantæne fra landsholdsfodbold på grund af en strittende langfinger.

Den engelske landsholdsspiller Dele Alli er blevet sendt i skammekrogen af Fifa på grund af usportslig opførsel under en landskamp mod Slovakiet.

Den 21-årige Tottenham-spiller er således blevet tildelt en kamps karantæne fra landsholdsfodbold for at vise en strittende langfinger under Englands VM-kvalifikationskamp mod Slovakiet. Det skriver BBC.

Allis "hilsen" havde retning mod kampens franske dommer, Clément Turpin, og skete umiddelbart efter, at dommeren ikke havde tildelt Alli et frispark mod slutning af opgøret.

Midtbanespilleren sagde efter kampen, at det var ment som del af en intern joke med holdkammeraten Kyle Walker, og den forklaring blev bakket op af den engelske landstræner Gareth Southgate.

Men nu har gerningen altså alligevel fået konsekvenser for Alli, der torsdag blev udtaget til det engelske landshold.

Karantænen betyder, at han misser Englands VM-kvalifikationskamp mod Slovenien. Han er til gengæld i spil til opgøret mod Litauen.

England topper sin VM-kvalifikationsgruppe med 20 point for otte kampe.

Den talentfulde midtbanespiller er en af de største profiler i engelsk fodbold og en bærende del af Tottenhams Premier League-mandskab.

Tottenham ligger på fjerdepladsen i den bedste engelske række med 11 point for seks kampe. Dele Alli har bidraget med to scoringer.

/ritzau/