Penne med spinat, valnødder og flødesauce
"Hjemme hos os spiser vi pasta mindst en gang om ugen. Det er super billigt og kan laves i en fart. Det her er en opskrift, min mand har lært mig. Den tager kun 20 minutter at lave. Hvis man ikke gider skylle sin spinat, kan man i stedet bruge frossen økologisk spinat," siger Trine Hahnemann, der hver dag kommer med en opskrift på sund aftensmad til hele familien.
Læs også: "God mad kræver slet ikke 28 ingredienser"
Penne og sauce:
- 1 kg frisk spinat
- 1 fed finthakket hvidløg
- 50 g hakkede valnødder
- 1 spsk olivenolie
- 50 g blåskimmelost i mindre stykker
- 2 dl piskefløde
- lidt revet muskatnød
- salt og friskkværnet peber
- 400 g penne
Til servering:
Friskrevet parmesan
Alle Trine Hahnemanns madopskrifter er til 4 personer.
Kog pastaen i letsaltet vand i 11 minutter og dryp den af.
Skyl spinat grundigt, og dryp den af.
Sauter hvidløg og valnødder i olivenolie i 5 minutter, tilsæt spinat, blåskimmelost og piskefløde, lad det simre i 5 minutter, og smag til med salt og peber.
Opskriften er fra Trine Hahnemanns kogebog 'Skøn mad hver dag', der udkom i 2007.
- 400 g penne
- 1 kilo frisk spinat
- 1 hvidløg
- 50 g valnødder
- 50 g blåskimmelost i mindre stykker
- ½ l piskefløde
- 1 stk parmesan