Politiker anmeldt for bedrageri: Sådan blev hun opdaget
På sin profil på Socialdemokratiets underside for Region Nordjylland præsenteres Tina Juul Kjellberg således: "Tina er 54 år og arbejder til daglig som bistandsværge, udviklingskonsulent og plejemor". Foto: Socialdemokratiet
Den nordjyske regionspolitiker, Tina Juul Kjellberg, blev sat under pres af administrationen. Løj også om job overfor partiet og vælgerne.

Den socialdemokratiske politiker Tina Juul Kjellberg erkendte svindel for over 700.000 kroner, kort før hun skulle til et afgørende møde med regionsrådsformand Ulla Astman.

I en mail erkendte hun svindlen og skrev, at hun ville melde sig selv til politiet, skriver Nordjyske.

Ifølge Region Nordjyllands oplysninger fik 54-årige Tina Juul Kjellberg udbetalt omkring 728.000 kroner i tabt arbejdsfortjeneste fra et arbejde, hun ikke har haft.

Det oplyste regionen tirsdag og fortalte samtidig, at den socialdemokratiske politiker var meldt til politiet for bedrageri.

Løj om job i fire år

Nu kan Nordjyske fortælle, hvordan det lykkedes Tina Juul Kjellberg i flere år uretmæssigt at hente penge ud af systemet.

Ifølge avisen løj Tina Juul Kjellberg i fire år om, at hun i en sparerunde i Frederikshavn Kommune havde mistet sit job som udviklingskonsulent.

Fra 2015 til 2018 fremlagde Tina Juul Kjellberg en arbejdsgivererklæring. Det var nok til at udløse tabt arbejdsfortjeneste. Men nu er praksis strammet op, og regionens medlemmer skal fremvise en egentlig lønseddel.

Det kunne Tina Juul Kjellberg ifølge Nordjyske ikke præstere i efteråret 2018, og det vakte forvaltningens mistanke.

Få dage senere meddelte Tina Juul Kjellberg, at hun nu var blevet uvenner med sin arbejdsgiver og havde sagt sit job op. Derfor ønskede hun ikke, at være omfattet af ordningen med tabt arbejdsfortjeneste for 2019, skriver Nordjyske.

Tina Juul Kjellberg blev bedt om alligevel at fremlægge lønsedler og senere om at dokumentere ansættelsesforholdet.

Da det heller ikke skete, orienterede administrationen regionsrådsformand Ulla Astman. Hun indkaldte Tina Juul Kjellberg til et møde, som Tina Juul Kjellberg meldte afbud til.

Knap en halv time inden et nyt møde valgte Tina Juul Kjellberg i en mail at erkende svindlen.

I mailen skrev Tina Juul Kjellberg ifølge Nordjyske, at hun ville melde sig selv til politiet.

Revision sagde ok

Revisionen kunne have afsløret svindlen tidligere, men ved to stikprøver i 2016 og 2018 fandt revisionen ikke noget at udsætte på godtgørelsen af tabt arbejdsfortjeneste til Tina Juul Kjellberg.

Nordjyske har forgæves forsøgt at få fat i Tina Juul Kjellberg, som træder ud af regionsrådet med virkning fra den 26. marts.

Løgn fastholdt i partiet

Løgnen om jobbet som udviklingskonsulent har Tina Juul Kjellberg også fastholdt overfor både vælgere og partikolleger.

På sin profil på Socialdemokratiets underside for Region Nordjylland præsenteres Tina Juul Kjellberg som "udviklingskonsulent" - et job som hun som nævnt blev fyret fra for år tilbage.

På siden står der: "Tina er 54 år og arbejder til daglig som bistandsværge, udviklingskonsulent og plejemor".

Udklip fra Tina Juul Kjellbergs profil på Socialdemokratiets hjemmeside,