Politikere kræver svar: Hvorfor rykkes personalet rundt mellem hospitaler

Nu vil Anne Ehrenreich fra Venstre finde ud af, hvad der foregår på akutklinikkerne i Nordsjælland. (Foto: Foto: Malte Kristensen/Scanpix)

Der er har længe ulmet uro på akutklinikkerne på Frederikssund og Hillerød Hospital. Nu vil politikere have et ssvar på, hvad er egentlig foregår.

En stribe regionspolitikere er frustrerede og kræver svar i kølvandet på en omstrukturering på Nordsjællands Hospital, hvor personaleressourcer dirigeres fra akutklinikken i Frederikssund til akutmodtagelsen i Hillerød.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Venstre beder om en redegørelse for situationen på akutafdelingerne på Hillerød og Frederikssund samt baggrunden for lukningen i Frederikssund og samlingen af kompetencer i Hillerød. Vi vil også høre, om det er korrekt, at ændringerne har medført opsigelser, og hvad der gøres for at sikre den nødvendige dækning, så borgerne kan have tillid til, at de kan blive hjulpet, når de henvender sig i Hillerød og Frederikssund, siger Anne Ehrenreich (V), der håber på hurtige svar fra regionens administration.

- Situationen er akut, da der er pres på akutmodtagelsen i Hillerød. Hvis ikke vi får hurtigt svar på vores spørgsmål, så er det noget, vi må diskutere under budgetforhandlingerne, som indledes i uge 33, siger hun.

Har ikke været behandlet i vigtigt udvalg

Regionsrådsmedlem Per Tærsbøl (K) vil høre, hvilke konsekvenser omlægningen får for patienter, pårørende og personale.

- Hvordan kan man administrativt vælge at reducere servicen for borgerne så markant, som man har gjort ved den reducerede åbningstid på akutklinikken i Frederikssund, uden at dette har været politisk behandlet, spørger han.

At beslutningen om omlægningen tilsyneladende ikke har været behandlet i hospitalets MED-udvalg, undrer både Per Tærsbøl og Per Seerup Knudsen (S), der bor i Frederikssund.

- Hvordan har det været sikret, at personalet og de forhandlingsberettigede organisationer inddrages ved ændringer, der har betydning for medarbejdernes beskæftigelse? Og om den anvendte procedure giver anledning til overvejelser om ændringer i fremtiden, siger sidstnævnte.