Sosu'er og lærere stresser på jobbet: Det handler IKKE om folks private problemer
Hos FOA's medlemmer, bl.a. sosu'er, er det næsten hver tredje, der oplever stresssymptomer. Foto: Bente Jæger/arkiv
Der er fortsat stigende problemer med stress på de danske arbejdspladser, viser en ny analyse.

Trods nationale målsætninger om, at færre skal være stresset på jobbet, oplever flere og flere symptomer på arbejdsrelateret stress.

Værst er udviklingen på offentlige arbejdspladser og hos dem, der arbejder med mennesker: pædagoger, lærere og sosu'er, skriver Politiken torsdag.

Det viser en ny analyse foretaget af Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE) baseret på tal fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljøs spørgeskemaundersøgelse - besvaret af knap 35.000 danskere - om arbejdsmiljøet i Danmark, koblet med registrerede oplysninger om jobfunktion, uddannelse og a-kasse.

Samlet er antallet af lønmodtagere, der oplevede symptomer på stress, steget med 11 procent fra 2012 til 2016. I det offentlige er stigningen på 20 procent - hver fjerde lærer og pædagog oplever nu stresssymptomer. Hos FOA's medlemmer, bl.a. sosu'er, er det næsten hver tredje, skriver Politiken.

- Det er meget markant, at de her tre kernegrupper, som arbejder med mennesker, har så høj andel af stressramte, siger AE-direktør Lars Andersen og peger på, at man ikke ser samme stigning i stresssymptomer i faggrupper som for eksempel metal.

- Det viser, at det er et strukturelt problem. At gøre det til et individuelt problem og tro, at det handler om folks private problemer, er helt forkert, siger han til Politiken.