To mænd melder sig selv i moske-drab

Politiet mangler nu kun to mistænkte, efter to har meldt sig selv i går aftes.
Politiet afspærrede et stort område ved Amerikavej efter det dødelige skudopgør ved en moske i tirsdags.
Politiet afspærrede et stort område ved Amerikavej efter det dødelige skudopgør ved en moske i tirsdags. Foto: Jens Dresling / POLFOTO

Politiet sendte i går billeder af mistænkte fra moske-drabet på Vesterbro ud. Det har fået to mænd på 20 og 25 til at melde sig selv i sagen.

Efter at være blevet genkendt af familie og venner på billederne troppede først den 20-årige op på politistationen klokken 21.40, og lidt efter 22 dukkede den anden mand så op.

"Den 25-årige sigtes for forsøg på manddrab, og den 20-årige sigtes for medvirken til manddrab og for overtrædelse af våbenloven," fortæller vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen til Newspaq.

Den 25-årige forsøgte sammen med en anden mistænkt at hjælpe den dræbte væk, mens den 20-årige hjalp gerningsmanden væk fra stedet. Man ved, at der blev affyret skud fra begge sider, men det er endnu uklart, hvem der præcist affyrede skuddene fra de forskellige sider.

Begge mænd fremstilles i grundlovsforhør i dag. Det gør også en tredje mand på 24 år, der i går blev anholdt, da han dukkede op hos politiet for at afhente ejendele fra sine fængslede familiemedlemmer, der også er involverede i sagen.

Politiet har i alt fængslet fem mand i sagen, men de efterlyser stadig to mænd.

"Vi har fire fra drabsmandens side og en fra den dræbtes, og mangler stadig en fra hver side," siger Jens Møller Jensen.

Du kan se billeder af de efterlyste her

Det er mændene på billede B og C, som politiet stadig mangler at fange.

Politiet har indtil videre fået omkring 15 henvendelser i sagen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.