Tidligere minister udsat for brandattentat: "Det har givet nogle ar"
- Helt instinktivt havde jeg det sådan fandeme nej. Hvis de tror, de kan få mig til at gå som politiker, så har de taget fejl af mig, fortæller Rikke Hvilshøj. Foto: Christian Als/Ritzau Scanpix
Rikke Hvilshøj og hendes familie blev udsat for et voldsomt brandattentat, mens hun var integrationsminister.

Den 8. juni 2005 klokken 3 om natten vågner daværende integrationsminister og folketingsmedlem for Venstre Rikke Hvilshøj ved et højt brag.

Da hun kigger ud af køkkenvinduet, kan hun se familiens Mazda 6, der står i carporten kun en meter fra huset omspændt af flammer. 

Rikke Hvilshøj fortæller i et interview med Berlingske om tiden som politiker og minister og også om den juninat, hvor hun og hendes familie blev udsat for et brandattentat, fordi hun som integrationsminister stod for en stram udlændingepolitik. 

Rikke Hvilshøj og hendes mand får børnene på fire og seks år ud af huset, mens de kan se flammerne sprede sig fra bilen til carporten og huset.

- Helt instinktivt havde jeg det sådan fandeme nej. Hvis de tror, de kan få mig til at gå som politiker, så har de taget fejl af mig, fortæller hun til Berlingske om sine tanker, da det gik op for hende, at branden i hendes bil og hus var politisk motiveret.

- Det har givet nogle ar, men det skal ikke definere mig! lyder det fra den tidligere minister, der dog må leve med, at hun med al sandsynlighed altid vil blive kædet sammen med attentatet, som gruppen "Grænseløse Beate" senere tog ansvar for, men som ingen er blevet dømt for.

For familien betød attentatet blandt andet, at de efterfølgende blev ekstremt følsomme over for lyde om natten.

I dag arbejder Rikke Hvilshøj som administrerende direktør i interesseorganisationen Dansk IT, men det var hverken attentatet eller følelsen af at være truet, der fik hende til at sige farvel til livet som politiker. 

- Jeg har aldrig haft en ambition om at blive politiker. Jeg blev bare hvirvlet ind i det. Det har været supersjovt og et kæmpe privilegium, men jeg har hele tiden sagt til mig selv, at jeg ikke også skulle gå på pension som politiker, fortæller hun til Berlingske.

via Listen To News