Anklaget for at bruge ulovlig arbejdskraft: Nu svarer Rasmus Seebach på kritik
"Mit navn er gentagne gange blevet sat i forbindelse med ulovlig udenlandsk arbejdskraft, hvilket jeg tager stærkt afstand fra," skriver Rasmus Seebach på Facebook. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix/arkiv
Rasmus Seebach har på Facebook svaret på beskyldninger om brug af ulovlig arbejdskraft og langer samtidig ud efter TV 2.

"Rasmus Seebach brugte ulovlig udenlandsk arbejdskraft."

Sådan lød overskriften på en artikel, som TV 2 bragte langfredag. Her kunne medier på baggrund af en aktindsigt hos Arbejdstilsynet fortælle, at syv litauiske håndværkere var blevet taget i at arbejde ulovligt på den 39-årige popsangers byggeplads.

Rasmus Seebach har afvist at tale med TV 2 i forbindelse med artiklen, men sætter nu ord på sagen i et opslag på Facebook lørdag aften.

"Mit navn er gentagne gange blevet sat i forbindelse med ulovlig udenlandsk arbejdskraft, hvilket jeg tager stærkt afstand fra," lyder det blandt andet fra sangeren (se hele opslaget i bunden af artiklen).

Sagen drejer sig om en ejendom på Frederiksberg, som Rasmus Seebech sammen med to forretningspartnere har investeret 17 millioner kroner i, og som nu ombygges til syv separate lejligheder af den litauiske entreprenørvirksomhed Tronas UAB.

Det er entreprenørvirksomheden selv som har ansvaret for at registrere sine ansatte i det såkaldte RUT-register, så de kan arbejde lovligt i Danmark. Men bygherren, der i dette tilfælde er Rasmus Seebach og hans kompagnoner, får automatisk besked fra Erhvervsstyrelsen, når en udenlandsk entreprenør har registreret sig i RUT-registret på deres byggeplads. Dermed kunne de have reageret på, at den udenlandske entreprenør ikke havde registreret sig og de ansatte altså arbejdede ulovligt på villaen.

I sit Facebook-opslag fortæller Rasmus Seebach, at han først kom ind i samarbejdet, efter den udenlandske entreprenør var hyret. 

"Mine rådgivere forsikrede mig, at alle danske love og regler blev overholdt på byggepladsen," lyder det fra sangeren, der også fortæller, at den pågældende entreprenør nu er blevet fyret. 

Langer ud efter TV 2

Rasmus Seebach bruger også lejligheden til at lange ud efter TV 2, der i sin dækning af sagen har beskrevet, hvordan sangerens manager Nicolaj Bundesen hævdede, at der fandtes en kontrakt, der viser, "at Rasmus har gjort sit for at sikre ordnede forhold."

TV 2 har bedt om at se kontrakten, men fik at vide, at hvis mediet ville se kontrakten, og der var en bestemmelse, som forpligter entreprenøren til at overholde gældende regler, måtte man ikke bringe artikler og indslag om Rasmus Seebach og hans forretningspartnere. På den baggrund har TV 2 afvist at se kontrakten.

Men Rasmus Seebach giver ikke meget for TV 2's udlægning.

"TV2 er vidende om, at jeg kontraktligt har gjort, hvad jeg kunne for at forhindre ulovligheder på byggepladsen. Alligevel har TV2 valgt at køre en ufin, personlig hetz med misvisende sensationsoverskrifter. Det ved jeg godt er vilkårene for mig, men jeg synes, den anvendte journalistiske metode slører for en saglig, kvalificeret debat, som emnet fortjener," skriver han på Facebook. 

via Listen To News