Thulesen Dahl vil bruge endnu flere penge på håndværkerfradrag
Kristian Thulesen Dahl mener, at håndværkerfradraget begrænser sort arbejde. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix/arkiv
Skattefradraget på danskernes håndværkerregninger skal gøres permanent og være endnu større i de kommende år, mener DF-formand Kristian Thulesen Dahl.

Efter at Liberal Alliance har opgivet at kæmpe imod, er regeringen nu enige med sig selv om at lade boligjobordningen - også kendt som håndværkerfradraget - fortsætte efter årsskiftet.

Dermed er vejen banet for, at Dansk Folkeparti kan få endnu en af partiets mærkesager gennemført i de kommende forhandlinger med regeringen om en skatteaftale og ny finanslov.

Men hvis det står til DF-formand Kristian Thulesen Dahl, skal danskerne i de kommende år have gavn af et endnu større fradrag på håndværkerregninger og serviceydelser end med den nuværende boligjobordning.

- Den første ordning vi havde, havde vel et omfang på 1,2–1,4 milliarder kroner om året i tabt skatteprovenu, mens den nuværende ordning ligger helt nede omkring 400 millioner kroner, påpeger han.

- Volumen må gerne komme op igen. Vi har ikke taget stilling til omfanget og hvor meget, for det skal afpasses efter, hvad man ellers gør, siger Kristian Thulesen Dahl til Avisen.dk

Sort arbejde og løbende vedligehold

Dansk Folkeparti har tidligere meldt ud, at man gerne ser boligjobordningen bredt ud, så den omfatter service og flere håndværksydelser og ikke er forbeholdt klima- og energivenlige tiltag.

Men med Kristian Thulesen Dahls melding bliver regeringen også sat under pres for at finde flere penge til ordningen.

DF-formanden understreger samtidig, at en videreførsel af boligjobordningen bør være en del af en ny skatteaftale. Målet er nemlig at gøre det til et permanent fradrag, som kan afløse de tidligere midlertidige ordninger.

- Vi ser det ikke som et konjunkturredskab. Det er klart, at gør man det, så er der i byggebranchen ikke samme behov som tidligere. Men vi ser det som et redskab til at begrænse sort arbejde og sikre løbende vedligeholdelse af boligmassen. Og så er det ikke sådan at vi siger, at nu er der gang i økonomien, og derfor skal vi stoppe den igen, siger Kristian Thulesen Dahl.